Längtar du ut? Efter lite svett, skratt och gnista? Ta med helgsällskapet ut på tomten och kör ett träningspass som är så roligt att ni glömmer att ni tränar. Passar alla åldrar!
Övningarna är hämtade ur nya boken Gymmet utanför dörren av Jari Ketola och Erika Kits Gölevik (Norlèn och Slottner förlag).

Tips: Om det är möjligt, para ihop er så att ni är hyfsat jämnstora. Om det inte är möjligt, kör ändå. Men du som är den lite tyngre i duon, var lite snäll ;).

Fyra fnittriga och flåsiga övningar

Ruffie-push
Den här favoriten från träningsformen Ruffie kan få vem som helst att skratta, svettas och svära samtidigt. Sätter din kämparglöd och bålstabilitet rejält på prov.
Gör såhär: Ställ dig mitt emot din träningspartner. Placera din högra axel mot din partners högra axel. Lägg era högerhänder på varandras vänsteraxlar och lägg vänsterhänderna på den andres vänster armbåge. Stå bredbent och börja sedan pressa framåt, åt sidan, släpp efter – allt för att få din partner ur balans. Jobba i cirka 30 sekunder. Byt sedan sida och upprepa.

ruffie

Knäböj rygg mot rygg
Klassiker som skapar både tillit och starka ben. Fördelen med att stå mot din partner är att du kan sitta ner djupare och komma bak mer med vikten vilket effektivt hjälper dig med att hitta sätesmusklerna.
Gör såhär: Stå höftbrett rygg mot rygg. Kliv ut cirka 30 centimeter med fötterna och sitt sedan ner i en djup knäböj. Upprepa så många gånger ni orkar.
Tips: Testa att gå hela vägen ner så att ni sätter er på marken för att göra övningen extra utmanande. Lätt? Jobba med samma övning fast på ett ben.

 

Höftlyft
Toppenövning för att stärka baksidan av kroppen och öka din bål- och höftstabilitet.
Gör såhär: Ligg på rygg med rumporna så nära varandra som möjligt. Böj på benen och placera fötterna mot varandra. Pressa sedan fötterna mot varandra och lyft höften. Gå kontrollerat ner igen. Upprepa så många gånger ni orkar.
Tips: Lätt? Testa att jobba med ett ben i taget.

 

Bröstöppning och höftmjukare
Skönaste avslutningen på ett träningspass! Sträcker ut runt höfterna för personen under och hela framsidan och bröstet på personen över.
Och du… Även om det inte ser ut så är det precis lika skönt för personen under som över.
Gör såhär: Den understa personen sätter sig på knä med lite bredare än höftbrett mellan knäna. Fäll fram överkroppen och låt pannan vila mot marken och armarna vara utsträckta framåt. Den översta personen sätter sig försiktigt så långt bak som möjligt på den understa personens höfter, för att sedan försiktigt lägga sig bakåt och sträcka ut armarna över huvudet.
Tips: Sträcker det för mycket på dig som är över? Lägg ut armarna åt sidan istället och ligg med böjda ben och fötterna i marken istället för att sträcka ut. Prata med varandra för att se att båda har det bra. Väl på plats. Andas djupt och stanna i positionen minst fem andetag innan ni byter plats.

stretch

Fler roliga parövningar hittar du här.

Vill du träna lite själv också? Testa det här passet!