Den här bananmjukglassen är så god att barnen kommer att be om den nästa lördag igen. Lovar! Den kommer från raw food-kocken Josefine Jägers Hello Green och är så enkel att göra att du inte behöver säga nej när de ber dig.

För 2 portioner behöver du:
4 mogna bananer, skalade, hackade och frysta
1/2 dl mandelmjölk
1 tsk vaniljextrakt

Och till servering:
1 dl salt mandel, hemgjord eller köpt hallonsås

Såhär gör du:
1. Kör banan, mandelmjölk och vanilj i en matberedare till en jämn glass.
2. Servera med ett rippel av hallonsås och salta mandlar.

Hallonsås:
2 dl frysta hallon
2 medjool-dadlar, urkärnade, eller 2 msk dadelpuré

1. Tina hallonen och mixa allt till en slät sås.
2. Passera genom en finmaskig sil om så önskas

Redaktionen tipsar: Om hallonsåsen känns överkurs, nöj dig med att värma lite hallon i en kastrull och hälla över glassen. Jättegott!

hellogreen
Receptet kommer från boken Hello Green av Josefine Jäger. Foto: Daniel Stigefelt