Mars månad och officiellt vår i kalendern. Sofia Sivertsdotters tema för mars i det här året för själen är längtan. Kanske längtar du efter solens värmande strålar, ett friare liv eller efter att få använda dina gåvor och talanger på ett nytt eller mer meningsfullt sätt?

Våren är arketypiskt en tid för pånyttfödelse. Knoppar spricker ut i blom och det som legat i djup vila kommer till liv igen. Vintern släpper taget och skapar utrymme för vårens prakt.

Att längta är att ha något kärt lite för långt bort. Det är att vilja förändring, fördjupning, förfining, förnyelse eller närhet. Att befinna sig på A, men samtidigt vilja nå B. Eller kanske en finstämd förväntan inför det som komma skall.

Längtan kan vara en önskan om något annat. Något mer, något djupare, något mindre eller större. Ibland en varm känsla som varsamt visar vägen. Ibland en diffus känsla av att något inte riktigt stämmer. Ibland en tydlig röst som manar nu eller aldrig. Ibland en längtan bort, var som helst – men inte här.

Den innersta längtan är en längtan hem. Inte längre bort, inte högre eller bättre, utan hem. Där fiskar simmar som mest självklart, där tiden är oviktig, ansiktet slätas ut och friheten är lika naturlig som andetaget. Hemma.

Hemma finns självkärleken, medmänskligheten, alla nyanser av lycka och frid. Där finns tid att sitta ner. Titta på havets formationer, ängarnas böljande dans, djupt in i någons ögon. Tid att lyssna till meningar som vill avslutas.

Tid att göra upp med det gamla, för det nyas skull. Kraft att öppna flöden som vill simma. Styrka att täppa till hål som läcker liv. Tid att uppskatta att hemma är där hjärtat är, och att längtan är hjärtats väg emot våren.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!