Ibland kan en enda fråga skapa klarhet som räcker livet ut och ibland krävs mellanrum i vardagen för att frågorna ska kunna bli till svar. Kanske är ibland frågorna viktigare än svaren? Här får du 10 frågor av Sofia Sivertsdotter för reflektion!

1. Vad innebär frihet för mig?
2. När känner jag mig som allra mest fri?
3. Vad behöver jag göra mig fri från, för att få mer utrymme i livet?
4. Vem vill jag ge mer frihet?
5. Vilka ägodelar skulle jag vilja göra mig av med?
6. Vilka platser eller miljöer ger mig en känsla av utrymme och frihet?
7. På vilket eller vilka sätt är frihet viktigt för mig?
8. Hur kan jag hjälpa till att skapa frihet för dem som är berövade sin?
9. Hur behöver jag leva mina dagar för att förbli fri från bitterhet?
10. Hur vill jag avsluta mina dagar för att somna fri från stress?

”Hjälp mig i dag att leva enkelt. Gör mig fri från habegär, prestation och stress och låt mig vila i den jag är. Visa mig vägen framåt, men hjälp mig att behålla nuets glöd. Ge mig acceptans, men hjälp mig också att förfina det jag kan.

Gör mig generös och givmild i mitt sätt att vara. Befria mig från tankar, prylar och åtaganden som inte bygger på mitt inre slott. Gör mig modig i min kärlek, ärlig i mina tillkortakommanden och öppen för mer frihet.

Hjälp mig att utföra alla handlingar som en andakt och hjälp mig att få utforska enkelhetens skärpa. Ge mig ögon som välkomnar snarare än dömer, gör mig naken i min humanitet och orädd när det gäller att släppa taget.”

Tips! Läs mer av Sofia Siverstdotter i hennes blogg!