Ibland är allt som behövs i vardagen ett mellanrum, lite utrymme för friheten, för att hitta nya svar, mer kreativa vägar eller bredare vingar. Denna månad får du texten ”Blomstring & frihet” ur boken Strimmor av ljus av Sofia Sivertsdotter.

Blomstring och frihet

I dag, hjälp mig att se vägen framför mig klart. Utmana mig att se större solar, vidgade horisonter och det vackra i det kantstötta. Ge mig mod att stå stark i glädjen, lättheten, enkelheten och ge mig ödmjukhet inför att den här dagen är allt jag har.

Påminn mig om rötternas och historiens värde, men gör mig ändå ny varje morgon och hjälp mig att släppa det bagage som hindrar morgondagens gåvor.

Gör mina beslut enkla att fatta, mitt bohag lätt att bära, min sinnesro förankrad och generös. Gör mig fri i tanken och hjälp mig att se öppningar där jag tidigare inte fann någonting. Hjälp mig att uppskatta varje liten skiftning i vartenda träd, löv, blomma.

Håll mig nära naturens naturliga flöde och långt bort från fyrkantighet och instängdhet. Hjälp mig att behålla tacksamhet och förundran inför kroppens vilja till liv, utveckling och läkande. Hjälp mig att hedra den.

Gör den här dagen speciell, vacker och värdefull. Påminn mig om att det är upp till mig att se blomstring och frihet där mina ögon landar, och visa mig alltid på den väg som bär mest glädje och vishet i sin famn.

Låt mig alltid lita på livets styrka genom toppar och dalar, ebb och flod, guld och stillastående. Gör mig fri från allt som inte är menat att vara och hjälp mig att ge glans åt det enkla livet.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!