Varje gång jag lägger upp en bild där jag äter godis på instagram tappar jag ett tiotal följare.
Det är egentligen inget som bekymrar mig i sak, men det fashinerar mig.

För vad är det som gör att vi har så stort behov av inspiration som är fullkomligt fläckfri (om man nu ens kan kalla det för fläck?!)
Varför klarar vissa inte att se en hälsoprofil käka godis?
För att vi vill ha ”mål” att sträva mot? Inspiration i form av svett, sallader och stora leenden.
Frågan är då: vad är målet? Att alltid leva som en asket. Att aldrig vara sur? Är det vad vi unisont tycker är ”perfekt”?
fråga 2: kommer det målet göra dig lyckligare?
3. Är det ens rimligt?
4. Är det en sann bild du ser?
Den sista frågan kan jag svara på direkt. Nej! Det är INTE en sann bild!
Jonas Colting moffar också godis ibland. Även de vars flöden är som en färgexplosion av gröna juicer,
”bowls” och supersmoothies äter inspirationslösa kylskåpsrester då och då. Yogaprofilerna fastnade inte för yoga för att de var så jäkla balanserade, de fastnade för det för att de var/är nerviga freaks som behöver ett bra verktyg för att sansa sig. Och jo, även de tuffaste tränarna har noll lust och fuskar ibland. (Säger de nåt annat kan du antingen ställa ut dem i en monter på Sergels torg – som de rariteter de är – eller så kan du bara le och veta att de ljuger).

Ordet perfekt har blivit kidnappat av Facebook och sociala medier. Vi måste ta tillbaka det. Fylla det med nytt värdigt innehåll igen.
Ny ordbok:
Perfekt: Livet i sin fulla prakt – med toppar, dalar, skratt, ilska, tårar, driv, fokus, lättja. Hälsosam mat. Godis. Trötthet. Sprudlande energi. Att leva!
Robot: ett skal av filter i skepnad av en människa. Ofta placerade i låtsasvardagliga situationer som antingen inte finns på riktJag älskar bra mat, att träna, yoooga, vara i naturen, göra konstiga efterrätter som jag lurar mig själv är ”nyttiga”. Jag mår bra då.
Men jag har även trötta dagar. Gråtiga dagar. Inspirationslösa dagar.
Och varje gång jag har en sån dag tycker jag att det suger fett!!! Men… Å andra sidan…
Om jag skulle lyckas uppnå ett liv med bara glädje, gröna drinkar och softa dagar helt utan svärta skulle förmodligen ganska snabbt dö tråkighetsdöden.

Allt måste rymmas. Det är ju livet. Vi lever. Vi har allt. Utan tårar skulle inte skratten klinga lika skönt.igt alternativt är en bråkdel av hela den verkligt perfekta personens liv.