Låt oss stolt presentera gästskribenten Veronica Jäderlund – journalist, yogalärare och personlig tränare. Här är hennes bästa knep för att komma igång med yoga.

Så kommer du igång med yoga – 3 steg
Text: Veronica Jäderlund

Allt fler börjar kika på yoga, som träningsform eller för att stressa mindre. De vanligaste frågorna jag får från de som vill börja är ’Är jag tillräckligt vig att yoga’ och ’Hur kommer jag igång’.

Som svar på den första frågan; Ja’, du är tillräcklig, det är helt galet hur tillräcklig du är, bara som du är. Det är allt som behövs – du – för att kunna yoga.
Som svar på den andra frågan: det snabba svaret är ’Bara gört’, det lite längre svaret är ’Genom bra planering, ihärdighet och många bra inspirationskällor’. Fast det låter inte så sexigt, inspirerande eller görbart så vi bryter ner det till

​1 ​
Planera!

Sätt dig ner och skriv in i kalendern när på dagen du ska yoga, det är din Plan A. Gör sedan en Plan B för o det oväntade skulle ske ;)
​Använd kalendern i din mobil, eller om du är en pappersperson skriv ner det i den där härliga gameldagskalendern och stryk över med favoritfärgen. Varför inte använda​ ”Min Yogajournal” eller ”Lifestyle Planner” för att verkligen ta dig tiden att planera in det på bästa sätt.

2 ​
Yoga Online

​Med Yoga World bjuder jag på 30 dagar Yogaboost. Video, tekniktips, texter – allt helt gratis och online för att du ska kunna yoga när, och var, det passar dig bäst​. Det smidiga med att yoga online är att du kan se på allt en gång innan du kör igång, pausa om det behövs och göra favoriterna om igen.
För ännu fler pass med några av Sveriges bästa yogalärare spana in Yogobe – använd koden ’Vevve’ så får du dina första två veckor gratis. Vill du ha fler onlineinspirationskällor är Yogaglo och YogaAnytime två amerikanska yogaonlinetjänster med många grymma yogalärare.

​3 ​
Ha kul

Det bästa tipset för att komma igång, och hålla igång, med yoga eller vilken annan träning som helst är att ha kul. Välj en lärare, online eller på studio, som väcker en eld inom dig. Som får dig att vilja utforska tiden på mattan, och framförallt, som får dig att vilja återvända.

Du behöver inte yoga flera timmar om dagen. Du behöver inte ens yoga varje dag. Börja någon gång i veckan, kanske blir det till två, tre, och se vart det leder. Yoga behöver inte var så stel och fyllt med måsten, låt det vara något som ger dig energi och håll det lekfullt. Helt plötsligt har du kommit igång med yoga.

Vår expert: Veronica ’Vevve’ Jäderlund är yogalärare, Personlig Tränare och skriver för Sveriges bästa yogamagasin Yoga World Vill du ha mer yoga med Vevve hittar du henne här på Facebook, Instagram @vevvejaderlund, Blogg Tala Ohm Yoga YouTube Vevve Jaderlund