Sugen på lite lätt och fräsch mat? Men… känns det lite torrt och torftigt utan kött? Som att det saknas något i en vegetarisk rätt? Lär dig kockarnas superknep som gör vegmaten mustig, rund och helt oemotståndlig.

Misopasta. Miso är fermenterad soja som ger en mustig smak till soppor och grytor. Tillsätt känn skillnanden!

Oliver och soltorkade tomater. Klassiker som sätter smak på allt från sallader till grytor, biffar eller soppor. Använd dem gärna tillsammans.

Parmesanost
. Några skivor väl lagrad parmesan lyfter din grönsaksrätt till nya höjder. Så enkelt. Så gott.

Svamp. Torka svamp och blanda med salt. Blir en supermustig och god krydda.

Balsamvinäger. Ger syra i din rätt som gör den mer intressant och ger det där extra stinget.

Vår expert: Cecilia Vikbladh är kocken som 2013-2014 lanserade begreppet Veggivore i Sverige. Samtidigt lanserade hon kokboken ”Veggivore – med kärlek till grönt”. Efter det har hon även släppt Våga vara veggivore (Massolit förlag). Veggivore är helt enkelt begreppet för dig som älskar frukt och grönt, gärna äter vegetariskt, men även unnar dig lite fisk och kött ibland.