Vilken är den bästa fråga du någonsin fått? Vad skulle du vilja att någon frågade dig varje dag, livet ut? Vad behöver du fråga dig själv just i dag? Vilka frågor, och svar, ger dig en känsla av tacksamhet? Här får du 10 frågor från Sofia Sivertsdotter för reflektion.

1. Vad innebär tacksamhet för dig?
2. Hur har den förändrats de senaste 10 åren?
3. Vad brukar alltid få dig att minnas att vörda livet medan det pågår?
4. Vad vill du att människor ska tänka när de hör ditt namn?
5. Vad är du allra mest tacksam för i ditt liv som det ser ut i dag?
6. Vad behöver du lämna bakom dig för att känns mer tacksamhet?
7. På vilka sätt hör lycka och tacksamhet ihop för dig?
8. Vilka personer har påverkat ditt liv mest på ett livsförändrande positivt sätt?
9. När och var väcks känslan av tacksamhet lättast i dig?
10. Var i kroppen känner du tacksamhet?
11. Vad är du mest tacksam för gällande din kropp?
12. Vem påminner dig om att vara tacksam?

”I dag, hjälp mig att leva i tacksamhet för allt som fungerar i min kropp, för hjärtat som slår, ben som bär, lungor som andas, öron som hör. När jag blir sjuk, hjälp mig att fortsätta se det som är friskt, det som vill liv och känna kroppens förmåga att läka.

Påminn mig att tänka på dem som känner sig sorgsna, trasiga, i behov av kärlek. Hjälp mig att se det friska, att välja bort rädslan och se ljuset oavsett kroppens status. Gör mig till en människa som står själsligt rak i ryggen och stabil i hoppet.

Hjälp mig att komma ihåg att jag inte är min kropp. Och hjälp mig att ge den vad den behöver, inte vad mitt sinne vill ha. Hjälp mig också att respektera varje levande varelses kropp och med stolthet använda min på alla sätt som den är menad att användas på.”

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!