Text av: Sofia Sivertsdotter

”Att fråga är att undervisa” sa en klok människa. När frågor ställs, måste man anstränga sig för att hitta svaret och med det får man gissningsvis också lära sig något om sig själv. Ibland är de allra enklaste frågorna svårast att besvara och ibland är en enda fråga allt som behövs för att man ska hitta fram och hem. Här kommer 10 frågor om godhet!

1. Vad innebär godhet eller snällhet för mig?
2. Vem är den snällaste person jag känner? Varför upplever jag att han eller hon snäll?
3. Vad eller vem får mig att vilja bli snällare, godare och en bättre människa?
4. När eller hur upplever jag motsatsen till godhet i mitt liv?
5. Om jag vore 10 % snällare gentemot mig själv i dag, vad skulle jag göra annorlunda?
6. Varför är snällhet viktigt för mig?
7. På vilka sätt visar jag genom exempel att godhet är viktigt för mina barn eller medmänniskor?
8. Vilka stridsyxor eller meningsskiljaktigheter i mitt liv skulle jag vilja byta ut mot godhet och snällhet?
9. Vem kan jag hjälpa och vems liv kan jag göra lättare i dag?
10. Vilken vana vill jag lägga till eller ta bort från och med i dag för att få leva ett snällare och mer generöst liv?

”Hjälp mig i dag att bli lite snällare. Ge mig ögon som förlåter, öron som lyssnar och ett hjärta som vill väl. Gör mig tålmodig med andra, ödmjuk inför livet och tacksam för det jag har just denna dag.

Påminn mig om att hjälpa dem som behöver och vill ha min hjälp och att det alltid är värt att gå den extra milen. Hjälp mig att vara generös även om jag upplever mig fattig och påminn mig om att ju mer jag ger, desto mer kommer jag att få ta emot.

Hjälp mig att vara snäll, även mot dem som inte är snälla tillbaka. Gör mig stark i godheten, modig i snällheten och hjälp mig att sluta gnälla och klaga på oväsentligheter. Hjälp mig att stå upp för mig själv som jag står upp för andra.”

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!