Hon bjuder på grym inspiration i julstöket. Den här veckan presenterar Bibbi Bonorden fyra finfina recept på sockerfria desserter och godsaker till jul och nyår. Och nej, de är inte torftiga och tråkiga. Utan minst lika goda som sockerstinna alternativ. Testa själv!

Vem är du?
Skribent och projektledare, arbetar som konsult med fokus på kommunikationsstrategier inom landsbygdsutveckling.

Aktuell med: Boken ”Gott utan socker” och snart klar med sin första barnbok.

Matfilosofi: Jag vill att barnen ska äta näringsriktigt. Fylls deras kroppar med tomma kalorier finns det inte mycket plats kvar till de näringsämnen som behövs för att deras kropp och hjärna ska kunna utvecklas till fullo.

Varför en bok om sockerfria godsaker? Jag ville berätta hur vi som familj för att minska ner på det skadliga sockret i våra barns kost. Jag vill dela med mig av våra erfarenheter och tips. Visa hur enkelt det är att ta kontrollen över sockermonstret som härskar i allt för mångas liv.

Vad är hälsa för dig? För mig är det vi stoppar i oss det väsentligaste.

Nämn tre råvaror du alltid har hemma: Jag har alltid raw kakao, kilovis med bär och nötter hemma. Det är gott, nyttigt, ger energi och går att använda till mycket.

Om du ska göra något gott, snabbt och näringsrikt, vad gör du då? Beror lite på situation. Om vi ska iväg och träna gör jag ofta en smoothie på mandelmjölk och bär. Barnen gör gärna egen glass på frusen banan.

Hur tycker du att mat ska intas för att du ska må som bäst? Eftersom jag inte tycker det är så roligt att laga mat uppskattar jag jättemycket när till exempel min man lagar maten. Jag tycker också att den trevligaste mat och middagsformen fås med plockmat/tapas.

De här recepten ur Bibbi Bonordens bok ”Gott utan socker” hittar du i bloggen Healthy Dinner:

Hemmagjord Bounty
Choklad- och hallondessert
Stekta äpplen med kolasås och glass
Rischoklad med mandel och tranbär