Charlotte Karlsson är tillhör sverige-eliten i långdistaslöpning och är en av kvinnorna bakom löpnätverket Runday. Dessutom är hon en skön och inspirerande person. Du har väl inte missat att hon bloggar här?.
Lär känna henne nedan, och ta del av hennes bästa knep för att bli en starkare, skönare löpare!

Vad är det du älskar med löpning?
Jag älskar;
Att utmana mig själv,
frihetskänslan,
att köra fullkomligt slut på mig själv så att jag får känna att jag lever,
det sociala med löpningen, jag springer ihop med mina kära vänner flera gånger i veckan,
lugna distansrundor i ensamhet,
att slå mina personliga rekord
att vinna tävlingar,
och sen älskar jag även alla positiva bieffekter så som att jag håller mig frisk, känner mig stark, blir glad(are), piggare och håller kroppen i trim.

Ditt bästa tips till den som vill springa men kanske inte riktigt fått till det än?
– Stegra träningen successivt och börja väldigt lugnt. Många som vill börja springa har lite för höga ambitioner i början och stegrar snabbt från 0 till 4 dagar per vecka vilket ofta leder till motivationsbrist eller skador. Jag kommer att ge en massa kom-igång-tips på min blogg!

Ditt bästa tips till den som snabbt vill bli snabbare?
– Börja springa intervaller! Intervaller innebär att man springer kortare sträckor med en högre intensitet än vad kroppen är van vid följt av kortare sträckor med låg intensitet. Det finns massor med olika typer av intervaller och jag skulle inte vilja påstå att det finns något pass som är bättre än något annat. Variationen är den bästa. Huvudsaken är inte vad du springer för intervaller utan att du springer intervaller.

Vad kommer du att skriva om i din blogg?
– Jag kommer att dela med mig av allt som händer i Charlotte-världen; allt från löpträning med specifika passtips, alternativträning, vad jag sysselsätter mig med på dagarna, hur jag återhämtar mig, vad jag äter och dricker och hur jag tänker kring olika saker. Många tror att jag som elitidrottare lever ett renlevnadsliv och inte har några laster över huvud taget, men så är det inte, och tanken är inte att förmedla någon bild av hur jag vill eller borde leva mitt liv, utan hur jag faktiskt lever. Om man läser min blogg kommer man också få följa med på resan mot konkreta mål som jag har satt upp, exempelvis så vill jag förverkliga följande drömmar:
• Vinna Stockholm Marathon (inte bara SM utan hela skiten)
• Vinna Lidingöloppet 30 km på en tid under 2 timmar
• Springa 10 km på 33 min och X sekunder
• Springa fler tävlingar för svenska landslaget
• Kvala till OS
Sist men inte minst så är mitt mål också att inspirera dem som vill komma igång med sin träning och löpning men som inte vet hur de ska göra. Det kommer jag göra genom att ge konkreta tips och idéer på träningspass, rutiner, mål och annat som kan vara bra att ha med sig.

Så vad väntar du på, in och följ Charlottes blogg genast :)
/HL-red

IMG_5034

Foto: Fredrik Wannerstedt