Bli säsongens skarpaste och sundaste golfare. Och ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att prestera på topp.
Näringsfysiologen, författaren och matbloggaren Kristina Andersson ger sina bästa mat-tips inför vårens och sommarens golfrundor.

1. Grunda smart.
Ät en riktigt bra måltid med mycket protein, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter. Då håller du dig mätt länge och får inga blodsockerdippar som gör att du tappar fokus och koncentration. Satsa exempelvis på en omelett med lite ost i och frukt eller ett grovt bröd.

2. Välj vettiga mellanmål.

Ta med dig torkad frukt och nötter, ett kokt ägg och en färsk frukt eller lite beef jerky (torkat kött). När du kombinerar kolhydraterna (frukten) med lite protein och fett (ägget, nötterna) blir du mättare och får en jämnare blodsockerkurva än om du bara skulle äta frukt.

3. Var efterklok.
Se till att äta så pass bra mellanmål under rundan att du inte är vrålhungrig och smäller i dig första bästa bulle eller korv när rundan är klar. Fyll istället på ny energi med en balanserad måltid som innehåller kolhydrater, fett och protein.