Hon är näringsterapeuten och kocken som driver egen cateringfirma under namnet Curlyfood. Hon är sunt nyfiken på vikten av tarmbakterier och enzymer och förespråkar att vi alla behöver äta olika. Just nu erbjuder Cecilia Davidsson matlagningskurser och cleanse-program. Förutom extremt god catering-mat förstås.
Dessutom har hon bidragit med en mängd sanslöst goda recept i Karin Björkegren Jones bok ”Yoga – fysisk och själslig detox”.

Matfilosofi: Grön, vacker och välgörande – alltid ekologiskt

Vad är hälsa för dig? Att kunna njuta av livet och göra bra val.

Nämn tre råvaror du alltid har hemma. Ägg, avokado och mjölksyrade grönsaker – genväg till snabb, enkel, mycket välgörande och god mat.

Om du ska sno ihop ngt snabbt, enkelt och näringsrikt – vad gör du då?
Då wokar jag olika kål och grönsaker med ingefära och vitlök, äppelcidervinäger och tamari, snor ihop en omelett med sesamolja och chili, serverar med bladgrönt, avokado och kimchi.

Den härliga, matglada bilden på Cecilia Davidsson och Karin Björkegren Jones har Anneli Hildonen tagit.

Du hittar följande recept från Cecilia Davidsson och boken Yoga – fysisk och själslig detox i bloggen Healthy Dinner:
Linsdahl med hirsbröd
Nässel- och pepparmyntste
Mango- och chiapudding
Citron- och myntatonic