Ser du dig själv på lätta snabba ben i sommar? Vi med!

Sprungit i samma gamla dojor ett tag? Det kan vara läge att unna dig ett par nya för att få en sko som sitter bra och ger det stöd just du behöver. Det finns också en poäng med att ha fler än ett par att springa i – olika skor ger olika typer av stöd vilket alltså innebär att du kommer använda och stärka din fot på olika sätt beroende på vilken sko du väljer.

Här är 3 löpskor vi gillar extra mycket i vår!

 

Saucony Peregrine 5

Kostar: 1 500 kronor

Vad: En terrängsko som är en smula lättare och mer flexibel än ”vanliga” terrängskor.

Passar dig som: helst springer på skogsstigar och har en smal fot som behöver skönt stöd.

Så tyckte vi: Stabil men lätt trailsko som känns trygg även när du springer i blöt terräng. Lamellerna under sulan är riktade åt alla håll och ger bra fäste.

Inte lika skön på asfalt, men funkar kortare sträckor – dämpningen i den här typen av sko är anpassad för mjukare underlag.

saucony

Puma Ignite

Kostar: 1100 kronor

Vad: Pumas nyhet med ny dämpningsteknologi – ett foam som ska dämpa och ge optimal återstudsning.

Passar dig som: Vill ha en lätt och smidig sko som dessutom är diskret och snygg.

Så tyckte vi: Otroligt lätt på foten och skön på asfaltsrundor. Vår testperson (som har hög hålfot och tendens till pronation) hade dock önskat lite mer stöd vid längre rundor. Snabb, smidig och snygg!

ignite
Reebok Zpump Fusion

Kostar: 1200 kr

Vad: En löpsko som du istället för att knyta pumpar upp med luft för att få en perfekt och anpassningsbar passform.

Passar dig som: Vill ha en sko som sitter perfekt på foten.

Så tyckte vi: En dämpad och skön sko som passar både nybörjaren och den mer löpvane. Pumpfunktionen gör att skon sitter åt ordentligt och ger ett jämnt stöd över hela foten. Funkar fint på både asfalt, grusvägar och lättare terräng.

pump-fusion

 

VINN!
Vill du vinna någon av ovanstående skor? Kommentera nedan och skriv vilken sko du tror skulle passa dig, vilken storlek du har och var skon kommer få springa i sommar om just du vinner.
Sista tävlingsdag är 5 juni.