Med den här sommarbärpajen gör du inte bara succé. Den görs dessutom på nolltid.
Använd vilka bär eller frukter du vill. Det blir gott hur som helst.

För en paj med 14 bitar behöver du:
Paj
3 dl mandel
21 medjooldadlar, urkärnade
1 nypa bourbonvanilj
2 nypor salt
3-4 färska bär eller frukt

Cashewgrädde
3 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar och sköljda
1 1/2 dl vatten
1 moget päron
1 tsk bourbonvanilj
1 nypa salt
1 msk psylliumfrön (kan uteslutas)

Såhär gör du:
Mixa mandlarna till mindre bitar, tillsätt sedan de urkärnade dadlarna en och en, vanilj och salt. Tryck ut degen i en pajform eller en springform (24 sm i diameter). Fyll pajskalet med bären. Cashewgrädden är enkel att göra: Mixa alla ingredienser i en höghastighetsmixer, mixa så slätt som din mixer klarar av. Servera sedan pajen med cashewgrädden till. Voilá!

Erika_raw_cover_mall.indd
Receptet kommer från rawfood-kocken Erika Billysdotters bok ”Green Sweets & Treats”. Foto: Kristina Sälgvik
Förlag: The Bearded Lady