Ulrika Hoffer är journalisten och kostrådgivaren som ändrade på hela familjens matvanor när sonen blev mjölkproteinallergiker. Hon upptäckte att hon själv blev piggare, gladare och nöjdare. Efter succéböckerna Råsmart familj och Smarta Sötsaker har hon hunnit göra ett par till. I Good Mood Food hittar du maten som lyfter humöret och energin. Inte illa tycker vi. Ulrika är också ansvarig för en nystartad rawfood-kockutbildning på Medborgarskolan i Stockholm.

Matfilosofi: Ät grönt och grovt, bra fett och protein för det mesta, så har du utrymme för allt du tycker om – då och då.

Vad är hälsa? Hälsa för mig är när jag känner mig stark, motiverad, alert och glad. För det mesta fixar jag det med styrketräning, tung sömn, nya utmaningar och massor av kål.

Tre råvaror som alltid finns hemma: Mandlar. Avokado. Kål. Jag älskar kål. All kål! Det är gott, användbart och näringsmässigt extremt imponerande. Man behöver till exempel äta 18 isbergsalladshuvud för att matcha ETT enda vitkålshuvud!

För snabb, god näring: Mixar en smoothie med bär, spenat, avokado, proteinpulver eller rätt ägg. Vips – en hel måltid förklädd till en milkshake.

De här recepten ur Good Mood Food hittar du på bloggen Healthy Dinner:
Lila fisk i paket
Marinerade räkor med koriander och chili
Fänkålssallad med edamame, rättika och äpple
Mandel- och kokospanerad kycklingfilé
Knäckiga hasselnötter med citron och rosmarin

ulrika
Ulrika Hoffer har inspirerat många familjer att byta matvanor och införa mer rå mat i vardagen.Foto: Karolina Olson Haglund