Made by Mary fick 2013 Stora matbloggpriset för bästa bak- och dessertblogg. Vi förstår varför. En mer inspirerande blogg får man leta efter. Bloggen drivs av Maria Strömberg Bååth som efter en stroke bestämde sig för att leva det liv hon själv längtat efter, istället för det liv hon trodde att hon ville ha, men som visat sig vara andras drömmar.
Hon skriver själv i presentationen av bloggen att ”festkvällar byttes ut mot långkok och receptexperimenterande i köket, svampplockning, syltning och saftning, shopping byttes ut mot en minimalistisk livsstil med drömmar om landet, naturen, stjärnklara nätter och en tystnad där bara fåglarnas kvitter och skogens sus hörs.”

I sin bok ”Made by Marys gröna frukost” delar hon med sig av fantastiska frukostrecept som får vem som helst att vilja lägga ner stressen och ge sig själv tid att sitta ner och njuta av något av det bästa som finns: en långfrukost.

Tycker du, liksom vi, att en god frukost är ett av de bästa sätten att starta dagen på, testa något av de recept vi fått låna ur boken. Du hittar följande recept på bloggen Healthy Dinner:
Smulpaj till frukost
Frukostbruschetta med ärtkräm och stekt ägg
Rödbetshummus till mackan
Frukostmilkshake
Kryddig paprikaröra med solrosfrön