Ät avokado till spenaten så tillgodogör du dig mer av dess nyttigheter. Antioxidanterna i spenaten bör nämligen intas i kombination med fett för att din kropp ska kunna ta upp dem på bästa sätt.

Gör en sallad med avocado, mango och  färsk spenat!

Ingredienser:
200 g Fetaost, tärnad
250 g körsbärstomater
1 st rödlök
1 st mogen avokado
80 g bladspenat
2 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja

Topping:
2 msk torkade tranbär
1 1/2 msk pumpakärnor
1/2 msk pinjenötter

Såhär gör du:
Dela tomaterna och strimla löken. Kärna ur och skiva mango och avokado. Skölj spenaten, rör i grönsakerna och tillsätt balsamico och olivolja.

Strö på ost och topping.

Gott med räkor till.

Tips! Här hittar du recept på en god dressing till grönt för variation.