Text av: Sofia Sivertsdotter

Förra månandens tema i Ett år för själen var snällhet. Denna månad fortsätter vi med tema generositet. Generösa människor brukar skatta sin personliga lycka och sitt välmående högre än dem som inte upplever sig ha samma generösa natur. När vi ger, får vi en känsla av att vi kan göra skillnad i världen och att vi är en del av att skapa vår omgivning. Det fina med generositet är också att den inte behöver påverkas av dem eller det runt omkring oss. Oavsett var vi befinner oss, vilka vi än har omkring oss kan vi träna vår generösa natur.

Höger hand står för givande, vänster för att ta emot. Höger sida av kroppen är yang, vänster är ying. Alla har vi detta team inom oss, två krafter som strävar efter balans och en kommunikation sinsemellan. Aktivitet och vila, prat och tystnad, ljus och mörker, båda behövs i olika mängd utifrån den kvinna eller man vi är och det liv vi valt att leva – just nu. Ett gott själsligt mående och en bra hälsa tyder på att vi simmar i rätt vatten, att vi fyller på och ger bort höger och vänster på rätt sätt och i rätt takt.

Oavsett om du är kvinna eller man, oavsett om du har yin- eller yang-längtan: Ge och ta emot kärlek. Meditera med höger handflata vänd mot hjärtat. Gör hemmet till en lunga, en vilsam och kraftgivande plats, kompromissa inte med din andra hud. Skriv ner känslor, uttryck lagrade minnen för att bli fri. Köp blommor, plocka kvistar, bjud in naturen, men gå också ut i den och ta emot.

Lyssna på musik, var i tystnad, hör ord som berikar. Ta hand om själens hem, hedra hår, naglar, fötter, ansikte, varje millimeter av din kropp. Call your girlfriend, oavsett om du är man eller kvinna. Jobba klokt för det som är allra viktigast för din livslinje, det som ropar på dig och behöver vara en del av ditt liv för att du ska dö lycklig.

Skriv en deklarering för ditt liv. Hur vill du tänka? Hur vill du känna och må? Vad vill du tro på och hur? Vad ger dig genuin lycka? Vad vill du att syftet med ditt liv ska vara? Vad inspirerar dig? Hur vill du uppföra dig, bidra, bete dig? Varför gör du det du gör? Vad har hänt i ditt liv och med dig som person de senaste 5 åren? Vilka är dina 10 budord? Svara från hjärtat och lev sedan svaren.

Gör en daglig cocktail av det din kropp behöver: citroner, maca, dong quai, ingefära, ashwaganda, vitaminer, enzymer, probiotika, kärlek, bara du vet vad. Gå dit friheten leder dig. Höj din oxytocin-nivå i kroppen. Balansera din kortisol, balansera alla dina hormoner och ditt liv genom att leva i linje med den kvinna eller man du är.

Respektera din sömn högt. Koppla ur och vila minst 24 timmar i sträck varje vecka. Skriv ett brev till dig själv som du öppnar på midsommarafton nästa år. Gläds åt varje framsteg du och vårt samhälle gör, men fortsätt också att stå upp och kämpa för det som ännu inte läkts eller kommit i mål. Och var en förebild för alla världens barn.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!