Vårstädning? Kanske är en juicecleanse något för dig. Renée Voltaires populära lunchrestaurang Pepstop erbjuder hjälp med juicecleanse, oavsett om det handlar om en kortare eller längre variant.

Varför ska du göra en juicecleanse?
En juicecleanse passar inte alla, men kan vara ett enkelt sätt att bryta dåliga vanor och ge matsmältningen lite lugn och ro en stund, samtidigt som kroppen blir hälsosamt basisk. Du kan upptäcka att magen blir gladare, hyn piggare och hur begäret efter ohälsosam mat och socker försvinner.

Här är Pepstops tips för dig som vill göra en juicecleanse:
Funderar du på om en juicecleanse verkligen passar dig – tänk inte att du måste göra en cleanse som varar i flera dagar, prova att dricka juice en dag och se hur det känns (Obs! Barn, tonåringar, gravida och ammande bör inte göra en juicecleanse).

Bestäm själv om du vill cleansa en dag i veckan, över en helg, en vecka om året. Följ kroppens signaler och avbryt om du inte mår bra.

Att tänka på före en cleanse:
Fyll på med vätska, färska grönsaker och frukter
Minska intaget av kaffe, alkohol, kött- och mjölkprodukter. Minska också intaget av socker och veteprodukter. Planera cleansen några dagar i förväg och ta det lite lugnare.

Att tänka på under cleansen…:
Drick juicen långsamt, så att den hinner blandas med saliven Det är där matsmältningen börjar.
Undvik nikotin, alkohol, kaffe och svart te.
Drick vatten mellan juicerna. Det hjälper kroppen att minska hungerkänslorna. Känner du dig frusen, drick en kopp örtte.

…och efter:
Ät gärna ren och enkel mat efter din cleanse så att kroppen får en lugn övergång till fast föda. Börja gärna med vegetarisk mat, soppa eller sallad. Fortsätt dricka mycket vatten och motionera varje dag. Lyssna på kroppen och låt den bestämma när du ska övergå till din vanliga kost.

Pepstop ligger på Riddargatan 3A i Stockholm. Här serverar Renée Voltaire vegansk lunchmat och rawfood. Här kan du också få hjälp om du är intresserad av en juicecleanse. Väl värt ett besök. Läs mer på www.pepstop.se