Ibland kan en enda fråga ge större insikter och en djupare tillit än månader av tankeverksamhet och försök att lösa problem på egen hand. Tillit är att lita på att svaren alltid finns inuti och att de kommer vecklas ut vid precis rätt tidpunkt. När du är redo, när livet tycker att det passar allra bäst och när du lutar dig tillbaka, sätter dig i passagerarsätet eller helt enkelt ger upp. Här får du 10 frågor som vill dig väl, av Sofia Sivertssdotter.

1. Vem litar jag på helt och fullt och varför?
2. Vad vet jag är sant om mig oavsett yttre faktorer och omständigheter?
3. När känner jag mig som mest buren och älskad?
4. Vad har jag försökt lösa länge, men inte lyckats med på egen hand?
5. Var känner jag mig allra tryggast och mest tillitsfull?
6. Vad är jag menad att bidra med i detta liv, vad vill livet med mig?
7. Hur skulle jag kunna stärka min tillit till livet och andra människor?
8. Vad oroar jag mig för och vad gör mig rädd?
9. Vem tar emot mig när jag faller?
10. Hur kan jag bygga ett hem inuti som aldrig kan svika mig?

Att be har ingenting med religion att göra. Det är att vända sig till sitt högsta jag och att rikta tankar och energi mot det som är bättre på att bära mig, än vad jag själv är. Det är att sätta en intention för dagen eller natten och att visa livet att jag litar på det, trots att jag kanske sällan visar det. Och det är att prata med den där ”ängeln på axeln” som vet att din tid är nu.

”Hjälp mig i dag att se medvinden i mitt liv, allt jag har att vara tacksam över. Ge mig luft under vingarna och tillit till att jag är precis där jag är menad att vara. Gör mig handlingskraftig när steg behövs och ge mig vila när stegen är trampade.

Låt mig på djupet förstå på att jag är buren och älskad av livet självt och ge mig utrymme i vardagen att ge tilliten vingar. Bär mig när jag inte orkar själv och ge mig modet att be om hjälp när jag behöver det.

Påminn mig om att jag är en bit av naturen, en våg på havet och en del av mänsklighetens stomme. Gör mig ödmjuk inför livet, men ge mig också mod att använda det, kasta mig ut i det och insupa det. Gör mig till en del av det stora jag vet att jag är menad att få möta”.

Tips! Läs mer av Sofia Sivertsdotter i hennes blogg!