Våren brukar vara tiden då man får lust att liksom börja om, starta nytt. En detox, en rensning i huset, en ömsning av vintern. Även huden kan behöva en vårstädning. Therese Mathisen är hudterapeuten som driver Spa By Us i Stockholm. Här är hennes fem bästa tips för en riktig hudboost i vår:

1. Salongsbehandlingar som är bra att göra nu är kemisk peeling. Då får man bort den gråa dassiga hinnan man får under vintern. Den här perioden känns det oftast som att inga produkter i världen hjälper och då behöver man ett extra riv. Kemiska peels finns i många olika styrkor och du behöver absolut inte vara orolig att hela huden ska ramla av. En hudterapeut vet vilken peeling som passar dig!

2. Skrubba huden 2 ggr/ vecka hemma! Ta dig den tiden för dig själv. När du får bort de torra döda hudcellerna så går alla produkter djupare ner i huden. Det finns tex Pore Refining Scrub från Medik8 med små korn som mekaniskt tar bort den döda huden och gör din hy silkeslen. Vill du hellre ha en egenverkande peel så finns Sublime Skin Peel pads från ComfortZone som är underbar. Efter rengöring svep en servett med AHA-syror över ansiktet. Låt verka 10 minuter och sätt sedan på din vanliga kräm.

scrub

Samma för kroppen, peela med en grov peeling (använd inte samma i ansiktet!) och smörj in med en närande kräm. Sacred Nature Gommage Body Scrub är en ekologisk produkt från ComfortZone som skonsamt tar bort de döda hudcellerna. Smörj sedan in med tex Sacred Nature Body Butter som är perfekt för den vintertorra huden.

2-2

3. Tänk på att skydda huden tidigt med solskydd. De första strålarna på våren skadar mest eftersom vi inte är medvetna om hur mycket det faktiskt tar. Medik8 hydr8 day creme innehåller antingen solskyddsfaktor 15 eller 30 och vill du hellre ha en foundation med solskydd finns både mineralpuder & flytande BB kräm från fantastiska märket PurMinerals.
2-3
Mineralpuder från PurMinerals

4. En annan salongsbehandling som är helt magisk är Oxygen Intraceuticals. Med renat syre och hyaluronsyra återfuktas huden inifrån och fyller ut fina linjer direkt. Perfekt om du vill ha en snabb quick fix och stråla på direkten!

5. Medik8 CE Thione serum. En kickstart för en livlös hy. Detta högkoncentrerade c-vitamin serum ger huden lyster & fräschör. Använd under din kräm dag & natt.
2-1

Vilken är din egen favorit bland behandlingarna?
Jag älskar lystern och jämnheten man får av både IPL och kemiska peels. IPL jobbar både på pigmentfläckar och ytliga kärl i ansiktet och i kombination med peels ser huden fantastisk ut. Man får en frisk och hälsosam hy med massa näring så att huden strålar!

Artikeln är ett samarbete med Spa By Us.

Therese Mathisen är Cidesco-diplomerad & SHR-ansluten hudterapeut sedan 2003. Hon har jobbat på lyxkryssare i världen som hudterapeut & spa manager under många år för att sedan grunda Spa By Us. Läs mer på www.spabyus.se
Webshop: webshop.spabyus.se