Gå barfota i sommar? Skönt! Hårda hälar? Avflagnat nagellack… Och helt plötsligt ska fossingarna kanske visas upp i öppna skor på jobbet eller i andra mindre sommarsofta sammanhang.

Unna dig en fotbehandling!
Och du… lägg pengarna på något som gör skillnad på riktigt, inte bara polerar lite på ytan.

Womens Health’s chefredaktör Erika Kits Gölevik testade medicinsk fotvård och kommer hädanefter alltid att välja just det!
– Bara vetskapen om att de har koll på att INTE klippa ner naglarna och skapa nageltrång och att hon verkligen slipar och skär för att få bort alla förhårdnader och annat inte bara polerar lite troskyldigt på ytan. Jag tror aldrig jag har haft så fina och sköna fötter som efter denna behandling.
Såhär förklarar Maria Andersson som driver fotfriden.se skillnaden mellan en medicinsk fotvårdare och någon som gör pedikyr.
– Medicinska fotvårdare är utbildade att även se och åtgärda problem du har eller riskerar att få, inte bara göra fötterna fina för stunden.

Marias 4 bästa knep för sköna fötter:
1. Det är vanligt med svaga och nedsjunkna fotvalv. Det i sin tur kan skapa pronation som kan ge knä- och ryggproblem. Se till att träna foten genom att spreta på tårna och krumma med foten (som om du skulle plocka upp en kula från golvet). Be eventuellt också en fotspecialist om hjälp att ta fram inlägg.

2. Värme kan göra att fötterna svullnar och svullna fötter ger lättare nageltrång. Undvik därför att klippa ner naglarna. Klipp istället så rakt som möjligt och fila kanterna för att minska risken.

3. Smörj fötterna varje kväll. Fot och handsalva special är min absoluta favoritkräm. Den kostar 145 kr och kan beställas här.

4. Överdriv inte filandet, det kan ge motsatt effekt. En gång i veckan är lagom.