Lägger du hundratals kronor på skönhetskurer och dyra ansiktsmasker? Här är tre tips på bra skönhetsprodukter som inte tömmer kontot och som du kanske redan har hemma. Testa vad som funkar för din hud, men de här tre varorna från grönsaksdisken sägs ha goda egenskaper för en friskare hy.

Citron

Citronen innehåller antioxidanter och är antiseptisk. Ett glas varmt vatten med en halv pressad citron varje morgon före frukost skyddar kroppen från att försuras och dra på sig inflammationer och andra tillstånd som ger sjukdomar. En citronkur i ansiktet kan dessutom göra gott för en inflammerad hud. Dela en citron på hälften och stryk den över ditt ansikte. Låt citronmasken sitta i några minuter och skölj sen av med varmt vatten. Några droppar honung på citronen ger masken en återfuktande effekt.

Avokado

Laddad med en massa nyttiga fetter som mättar, men också antioxidanter som är bra för din hud. Dels när du äter den förstås, men du kan också använda den som ansiktsmask. Mosa den fint och lägg på hela ansiktet. Låt masken verka i 10 minuter.
Blanda eventuellt i lite honung så ger masken ännu mer fukt till huden. Skölj bort masken med vanligt vatten.

Gurkan

Den vattenrika gurkan har en lugnande effekt på inflammerad och irriterad hud. Kör gurkan i en blender och lägg massan på ansiktet i fem minuter. Tvätta därefter bort med varmt vatten.
Gurkskivor är också användbara. Lägg dem på ögonen när du tar ett bad eller medan du gör någon av de andra ansiktskurerna. Det drar ihop huden och tar bort svullnader.