Kontakt, om mig och PR-policy

Bliss Junkie är en blogg om hälsa, fysisk men kanska allra mest psykisk, och skrivs av mig som heter Jeanna Ullén, är 30 år och bor i Stockholm. Det bästa med att blogga är att prata med er som läser. Jag är omåttligt glad och stolt över att jag alltid har haft ett aktivt kommentarsfält och fått så många roliga kontakter via bloggen. De flesta av er som läser återkommer och ni förgyller verkligen mitt liv!

Skriv gärna en kommentar eller mejla mig på jeannaullen(a)gmail.com om du tycker, tänker eller vill någonting. Det samma gäller givetvis dig som arbetar med PR eller vill göra något kul ihop med mig eller Healthy Living-gänget. Jag är alltid öppen för samarbeten som går i linje med min syn på hälsa och tar gärna emot pressinformation. För icke beställt material ansvaras ej. Alla samarbeten märks ut enligt marknadsföringslagen.

Så. Kort intervju med mig själv (och om du inte orkar läsa allt får du en snabb överblick av mitt göttiga inre här eller gå direkt till mina bästa inlägg här):

Hur uttalas mitt förnamn (typiskt viktig fråga ju!): Jeanna är hebreiska och uttalas /ɧanna/, det vill säga typ Schanna. Under de typ 27 första åren av mitt liv trodde jag att mitt namn betydde ”fin flicka”, eftersom min mamma tutat i mig det under min uppväxt. När jag sedan upptäckte att det egentligen betydde ”Gud är barmhärtig” blev jag ärligt talat en gnutta kränkt. Vi tror inte ens på Gud i min familj. Och vadå barmhärtig? Är jag ett resultat av barmhärtighet?

”Jaha, ja så så kanske det var”, sa min mamma när jag argt kontaktade henne i ärende. ”Jaha, ja så så kanske det var”??? Hon tar liksom inte sitt föräldraskap på allvar alls.

Hur får jag tiden att gå? Jag är journalist och jobbar delvis med digitala medier på en myndighet och delvis som frilansjournalist i mitt eget företag. Just nu sköter jag bland annat Healthyliving.se:s sociala kanaler (se vår Facebookgrupp Mitt Healthy Living här och vårt instakonto här). Jag är utbildad personlig tränare och kostrådgivare genom The Academy och pluggar till yogalärare på Atmajyoti i Vasastan.

jeanna_jolene_buddha

Tränar jag på riktigt, eller säger jag bara att jag gör det? Snacka om personlighetskris för många av oss de senaste åren, när nästan alla klämmer en mara eller tar hundrafemtioelva kilo i marklyft! Plötsligt blev man så himla o-unik, va. Men jo, jag tränar. Jag också. Framför allt yoga och styrkelyft. Och så ser jag mig som löpare, trots att jag bara springer någon gång i kvartalet eller så. Men vadå, attityd är allt!

Yoga är framför allt en meditationsform för mig (obs, det tog flera, flera år innan det verkligen BLEV så! Först gick jag och bara väntade och väntade på det där skiftet och sedan märkte jag inte ens att det hände) och jag är väldigt förtjust i ashtanga. Det är så jobbigt att en inte hinner tänka. Himla smart!

Det tog mig också ett helt gäng år att fatta att yoga inte är något man måste bli bra på. Däremot erbjuder yoga något som liksom bara ruttnade och dog när en nådde den aktsamma åldern av typ tolv: lek och fysisk fånighet. vem har tid med sånt, liksom? Allt måste LEDA TILL RESULTAT *dör inombord* Nähä, att stå på händer är kanske inte den träning som gynnar mig allra mest i mitt vardagsliv. Men det är sjukt roligt, utmanande och inspirerande och därför gör yogalek mig så gott, så gott.

Mina andra träningshalva lägger jag på styrkelyft. Marklyft och knäböj är mina absoluta favoritövningar och jag hävdar konsekvent att yoga och styrkelyft bara är två sidor av exakt samma mynt. Stången är meditation för mig. Tappar du fokus missar du lyftet.

jeanna_knaboj_2

Låter jag inte väldigt lik alla andra? Jo, klart jag är. Hallå, alla mediterar väl och lyfter stänger och äter närodlat nu för tiden. Tack och lov har jag ändå en och annan USP, som till exempel att jag är genial på att bygga dialog och interaktion. Ärligt talat bloggar jag mest för att få prata med människor som tänker på ungefär samma saker som jag, fast ändå lite annorlunda så att vi kan få stöta och blöta oss mot varandra och bli ännu bättre.

Jag tror på att dela med sig av svärtan mitt i allt det ballongiga och skriver mycket om psykisk hälsa, feminism, minimalism och vikten av att återhämta sig. Det här med att köra på helt hejdlöst utan att stanna upp och tänka på andra och framtiden funkade (ganska dåligt) de typ 25 första åren av mitt liv. Sedan slutade det liksom funka. Nu för tiden tänker jag mycket på hur jag kan leva snällare både mot mig själv och andra och det pratar vi också mycket om här. Och om att slopa orimliga krav som egentligen inte ens är värda en suck. Jag gillar också att skriva om hur du kan organisera dig och din tid så att du får mer över till det du tycker är roligt istället för det tråkiga. Typ som här och här. Sedan är jag faktiskt himla skojig också, även om det oftast inte är meningen.

Jag har en podd också. Tillsammans med världens bästa Vevve – hon bloggar på tidningen Yoga World här – gör jag sedan tre år tillbaka podcasten som till en början hette Helt Organiskt, numera En yogapodd. Där pratar vi om yoga ur sjuttioelva olika vinklar och på vårt eget ganska osentimentala vis. Poddens första 16 avsnitt har hittills haft drygt 34 000 lyssningar totalt. Ladda hem En yogapodd i din podcastbutik och kör ba.

Well, som sagt, skriv gärna en kommentar eller skicka ett mejl om du vill prata mer. Då blir jag så glad!

Hej så länge!

jeanna_light

12 Comments

 • Reply
  Josef Boberg
  15 september, 2016 at 20:46

  Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

  • Reply
   minatraningstajts
   16 september, 2016 at 20:50

   Tack snälla!

 • Reply
  Emilia
  21 augusti, 2016 at 14:39

  Gillar din om-sida, och jag inser hur mycket gemensamt vi har. Vila och återhämtning kanske särskilt mycket. Ser fram emot att träffas irl!!

 • Reply
  Stina
  30 oktober, 2015 at 19:44

  Hittade din blogg när jag slösurfade i soffan på min ensam-hemma-kvalitets-kväll och kände bara ett stort behov av att berömma dig för dina kloka ord och sunda reflektioner. Det är svårt att hitta en blogg idag som gör att läsaren känner igen sig i livet som bloggaren lever, men ibland kändes det som att jag läste om mitt eget liv och det var skönt.
  TACK och fortsätta våga

  • Reply
   minatraningstajts
   30 oktober, 2015 at 19:48

   TACK! Blir så himla glad över sådana här kommentarer. Verkligen! Stor KRAM.

 • Reply
  Vi mår sämre i öppna landskap | Boströms Blogg
  19 oktober, 2014 at 22:55

  […] skriver på sin blogg: Jag är helt enkelt så trött efter jobbet (hello kontorslandskap! Suger hjärnan ur huvudet på […]

 • Reply
  under tiden lever jag
  23 oktober, 2013 at 13:53

  Åh vad du entusiasmerar! Jag har precis själv tagit upp min yoga efter ett längre uppehåll pga sjukdom. Sovrar bland René Voltaire, rawfood, ayurveda, lchf och annan kost. Här läser jag gärna! //Anna

  • Reply
   minatraningstajts
   23 oktober, 2013 at 14:06

   Vad gulligt sagt, tack!!! Ska genast hälsa på dig också.

 • Reply
  Lisa med två små
  24 oktober, 2012 at 09:59

  Jag funderar också på att börja på ConCor! Har varit och kört ett testpass och det var ju verkligen kul (och apjobbigt)! Anser mig annars relativt tränad både vad gäller styrka och kondition men så visade sig inte vara fallet. Jag var ett blåbär till och med bland blåbären..
  Det som bär emot lite är större avstånd än nuvarande gym, biltullar, ev. köer på Tranebergsbron, osv. Litet projekt.
  Bor du själv i närheten av ConCor?

  Då kanske vi ses snart på något svettigt pass!

  • Reply
   minatraningstajts
   24 oktober, 2012 at 13:39

   Samma här, jag är fortfarande ett blåbär i allra högsta grad! ;=) Som tur är får man ju fuska och justera och kippa så att det funkar. Jag tycker hur som helst att Concor är toppen. Allt fungerar verkligen perfekt och alla pass jag har varit på har varit utmärkta. Jag är mer än nöjd! Bor inte på Kungsholmen, men jobbar där så det funkar. Förstår dock dina funderingar helt och hållet. Jag har alltid tränat på Sats och undrade hur det skulle bli att inte bara gå till närmsta bästa gym. Nu känns det som att alla såna pass som jag har gjort tidigare har varit slöseri med tid i jämförelse, så jag cyklar gärna en extra sväng för de här galenskaperna.

   • Reply
    Lisa med två små
    24 oktober, 2012 at 21:40

    Men vad glad jag blir att du också har en omväg och tycker det är värt det!
    Tränar också på SATS nu men är rätt trött på dem och den typen av träning, redo för något nytt! Att Camilla på ConCor får en att känna att man är hennes viktigaste kund (fast jag inte ens är kund….) är ju en känsla man saknar på SATS.
    Jag är beroende av fler helgpass och det var tydligen på gång så jag avvaktar till dess! Sen så!

    Kul att du känner att gym-bytet var rätt!

    Lisa

    • Reply
     minatraningstajts
     25 oktober, 2012 at 09:28

     Jag har verkligen varit otroligt trogen Sats, ända sedan jag var 17. Blev dock väldigt less på dem nu när jag började på Concor och först frågade om jag fick frysa mitt kort (har ändå haft det i nio år!) och istället UPPMANADES att säga upp det. Så himla fult, blev ganska stött faktiskt.

     Jag hoppas för också på fler helgpass på Concor, då tränar jag allra helst. Gillar dock morgonpassen som finns på schemat nu. Hoppas att du kommer över till oss senare! ;=) Och hör gärna av dig om du undrar något ur ett kundperspektiv!

  Leave a Reply