Mind

Halvfrisk

Jag försvann lite. Och blev sjukskriven. På halvtid. Jag är halvsjuk. Eller halvfrisk. Hur man nu ser det. Jag tänkte direkt att jag ville blogga om det, berätta hur det är att vara halvsjuk (och numera kanske halvfrisk) fast det blev liksom inte, så jag antar att jag inte ville. Egentligen. Jag har ingen lust att statuera något exempel på någon som nästan kör slut på sig och bromsar precis framför kanten. Jag är alldeles för självmedveten för att göra sånt. Tänk, jag visste inte ens att jag kunde tänka så. Att jag liksom skulle känna mig korkad när allt blev vimsig trötthet. Aldrig i livet att jag skulle tänka så om en vän.

Min doktor säger att jag är understimulerad och jag tror att min kille ler bakom servetten när han får höra det. Han tycker att jag är lite för bra på att stimulera mig. Men det är en sak att hålla sig jäkligt upptagen. En annan att göra saker som faktiskt utmanar ens verklighet lite grann. Faktum är att jag har ägnat mycket tid åt att vara alldeles för upptagen för att hinna göra det.

Nu ska jag inte precis gå ut i världen som halvfrisk och i allra första hand ta mig an en massa utmaningar. Men jag ska ladda och bädda för dem. Tala om för mig själv att det är nu det blir av. Eller i alla fall, att det är nu det börjar.

Det finns liksom ingen återvändo. Ingen möjlighet att bara stanna kvar.

Och jag tror att det är viktigt att jag skriver det här, eller alltså att någon gör det. Fy sjutton för att bli en sån som bara ser till ytan, som försöker verka glittrigare än jag faktiskt är! Just nu växlar jag mellan plötsliga tårar, gyttja upp till bröstet och att ibland orka vara rosa rouge. Livet är sånt. I alla fall de liv som jag har studerat.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Nipe
  13 februari, 2017 at 21:12

  Vi saknar dig här, fina du!

 • Reply
  Kari
  6 februari, 2017 at 20:41

  Skickar en liten tanke och hoppas att du har hittat en balans i utmaningar och stimulans i livet!

 • Reply
  Beatatjata
  1 december, 2016 at 13:13

  Men! Igår kväll precis innan jag somnade kom jag att tänka på dig och att jag inte ”hört av dig” på länge på någon plattform… Tänkte att jag måste missat dig medan jag jobbade dygnet runt typ hela november och ja, det hade jag ju. Missat detta. Jag hoppas att du mår lite bättre idag och att det är på rätt väg! Ska kolla in på insta för att se om du gjort något livstecken där annars hoppas jag på något livstecken i annan form snart, vill ju veta att du finns där, om än lite halvfrisk. Ta hand om dig! Du vet att jag vet osv osv. Livet änna. Pöss!

 • Reply
  annika
  2 november, 2016 at 12:45

  Förstod nog att det var så här. Skönt att du låter det vara halvt som halvt, här och där. Vi har alla varit där, mer eller mindre, verkar det som idag.

  Tänker också att du påbörjat en djupare nivå i din yoga och då händer också saker. Det mesta oskönt, men det blir skönt i slutänden :)

  Skickar dig en lång varm omfamning och jag gillar att du lyssnar inåt och samtidigt förmedlar det utåt. Hjärta dig.

  • Reply
   minatraningstajts
   2 november, 2016 at 13:00

   Det är roligt att du säger det, för jag tror verkligen att min lärarutbildning spelar in. Dels drar den upp mycket, men den ger också en känsla av att inte alls bara vilja stå ut längre. Utan faktiskt leva. Och vara med andra som också gör det. Tack Annika. Stor kram.

 • Reply
  fanny
  1 november, 2016 at 21:06

  Känner igen det där allt för väl, massa kramar till dig och hoppas du mår bättre snart!

 • Reply
  Vevve
  1 november, 2016 at 17:39

  klart som korvspad att man kan vara fullt upptagen utan att vara stimulerad!
  Du är grym partner, halvfrisk eller helgalen

 • Reply
  Ulrika
  31 oktober, 2016 at 10:53

  Jag har också varit lite nära kanten ett tag, har tagit några semesterdagar för att hålla mig helfrisk. Önskar dig boost och bättring och balans. Kram

 • Reply
  Nipe
  31 oktober, 2016 at 09:06

  Full gas fast på ”fel saker”… känns bekant på nåt vis. Svårt att komma ur, deg kräver ju en rejäl rannsakning och inventering av livets innehåll. Du är en klok kvinna så jag är säker på att du finner vägen till rätt balans. Kram på dig!

 • Reply
  Mari
  30 oktober, 2016 at 18:54

  Men vännen då. Stora KRAMAR… <3 ta hand om dig.

 • Reply
  Cecilia
  30 oktober, 2016 at 17:53

  Ta väl hand om dig! Skickar en massa varma kramar till dig

 • Reply
  Kari
  30 oktober, 2016 at 16:52

  Det låter klokt att vara sjukskriven när du fortfarande är halvfrisk för att det är verkligen ingen bra ide att bli helsjuk. Jag hoppas att du hittar en bra balans mellan understimulans och överstimulans, det är vår tids stora utmaning och inte helt lätt. Berätta gärna hur du gör om du lyckas, jag behöver lite tips själv!

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  30 oktober, 2016 at 15:48

  Fina du, det är inte lätt det här att leva. Att vara halvsjuk. Eller halvfrisk. Det är egentligen det svåraste enligt min erfarenhet, att vara mitt emellan, så ta hand om dig. Låt det ta sin tid, men ha alltid ditt friska jag på näthinnan.

  KRAM!

 • Reply
  Mia
  30 oktober, 2016 at 15:38

  Intressant det där med att vara understimulerad fast man har fullt upp hela tiden, känner igen mig så i det. Har precis börjat plugga samtidigt som jag jobbar en del. Inser att jag känner mig rätt understimulerad för att jag inte riktigt ”har tid” att avsätta till att verkligen utmana mig i studierna.
  Ta hand om dig!

 • Reply
  Nina
  30 oktober, 2016 at 11:20

  Gränslandet. Balansgången. Lagom. Medelvägen. Åh, ta hand om dej nu och se om ditt må bra:ande på alla plan. Kram!

 • Reply
  Lottas gata
  30 oktober, 2016 at 10:51

  Men vännen, så det blev! Lite lurigt det där, vissa dagar känner en sig halvfrisk, andra halvsjuk. Båda lägena är rätt, just då. Just nu känner jag mig varken eller, som i ett vacuum av väntan. Massa lösa trådar, vad kan göras, vad kan inte göras, och NÄR kan det göras? Jag är inte bra på att vara i vacuum. Många frågor kommer få svar under närmaste månaden, tack och lov. Fram till dess, vacuum. Och halvfrisk.

 • Reply
  Lina
  29 oktober, 2016 at 16:17

  Hoppas att du mår bättre snart. Stor krya-kram!

  • Reply
   minatraningstajts
   30 oktober, 2016 at 08:21

   Tack fina Lina! Kram!

 • Reply
  Annika
  29 oktober, 2016 at 15:00

  Stor kram. Hoppas att du snart är helt frisk

  • Reply
   minatraningstajts
   30 oktober, 2016 at 08:21

   Tack snälla. Stor, varm kram tillbaka!

  Leave a Reply