Mind

Jag bara följde strömmen

Hej hej från min säng!

Min augusti och september har gått i ett, med jobbet, yogakurs och resor precis varenda helg. Jag tror liksom att livet ska vara så, att alla andra Koola Katter har det så, att det är meningen att jag (och alla andra) ska orka allt. Men det gör jag inte. Det gör vi inte. Och de som gör det har inget med mig att göra. Bara jag har med mig att göra.

I onsdags, efter en lång (och givetvis skitrolig!) jobbhelg i Halmstad (och ingen ledighet efteråt, den tänkte jag förstås att jag kan skjuta upp! ;-) *gullig tanke men*) fick jag tillfälle att jobba hemma i lugn och tystnad och vips dök Århundradets Spänningshuvudvärk upp. Den höll i sig genom helgens yogakurs och in på på söndagsmorgonen när den övergick i kräksjuka och 39 grader feber. I skrivande stund har jag fått ont i halsen också. Wow, stumpan. You be so smart.

Nu ligger jag här och tänker att jag snart ska börja tänka på vad jag ska skala bort för att få den här fantastiska sensommaren att skina igen. Det är kanske århundradets vackraste september, jag går en yogautbildning som jag längtat till i flera år, min kille säger att han fortfarande är kär i mig och jag har färsk spenat på tallriken varje dag. Och så ligger jag här och känner mig som en maläten gammal julestrumpa med stenhårda nötter från 2006 eller så i!

Jag följer bara en ström som råkade ta tag i mig. Utan att fråga vart vi ska eller fundera på om jag verkligen vill dit. Och vid närmare eftertanke vill jag visst inte det. Vilket slöseri med liv!

Nä, vet ni vad. Nu är det jag som hoppar av den här skeva gamla flotten och simmar till den där hänförande lilla ön i horisonten. Bara det som verkligen betyder något får följa med.

Någon som någon gång har känt lite likadant..?

jeanna_tradet

Spara

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Katten - Bucket life
  17 september, 2016 at 07:01

  Såååå många gånger! Och om och om igen. Tydligen helt omöjlig att lära något nytt, gammal katt osv. Fast nä, jag har blivit mycket bättre på pauser emellan (helt enkelt för att jag MÅSTE – orkar inte heller det där tempot), men ändå kommer de där intensiva rushperioderna med jämna mellanrum. Det hopar sig liksom och jag verkar inte ha koll nog att bromsa dem i tid.
  Jäkla knasigt det där alltså.. :)

 • Reply
  Nipe
  14 september, 2016 at 06:49

  Been there, done that, doing it tomorrow… Det är ju så lätt att låta sig följa strömmen. Sen ligger en där helt utslagen och kippar efter luft och inser att en inte ens njöt av stunderna.

 • Reply
  Nina
  13 september, 2016 at 17:34

  Fina du, krya på dej och sköt om dej!
  Känner absolut igen. Been there… både riktigt deep och lite närmare ytan. Hårfin skillnad mellan att fixa det och att inte göra det. Sensommaren och hösten drar så lätt iväg med oss, vi står där med förnyad kraft, men ändå sköra. Andas, dribbla med livet och fyll på med det som får ditt hjärta att skimra!
  Kram!

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 19:21

   Jag tackar för tillfället att backa och tänka. Det gör hela skillnaden! Stor kram på dig, Nina.

 • Reply
  Cecilia
  13 september, 2016 at 16:52

  Japp det där hjulet har jag varit i. Det kommer i perioder och när det börjar susa i mitt huvud och inte riktigt hör var andra säger till mig så brukar det vara en varningsklocka. Eller när hittar saker som jag har lagt på konstiga ställen i huset utan att veta det…som plastfolien i diskmaskinen! Usch då är det dax för mig att stanna upp!
  Vad rädd om dig! Kram

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 19:20

   Känner igen mig helt! Samma signaler här ;-) kram på dig Cia!

 • Reply
  annika
  13 september, 2016 at 16:24

  Åh men du. Tror de flesta har varit i den där (mal)strömmen. Kroppen protesterar alltid när den vill ha vila och det kan ju bli vilken protest som helst. Helt enkelt. Jag har varit där du är många gånger, förhoppningsvis har jag lärt mig. Borde ha lärt mig :) Skickar en stor varm famn, trots det varma vädret och lite kraft!

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 19:20

   Jag borde också ha lärt mig. Men uppskattar det faktiskt. Tillfället att få stanna upp och lyssna. Kom ikapp. Kram Annika!

 • Reply
  Rund är också en form!
  13 september, 2016 at 14:56

  Det är så himla lätt att svepas med! Know exactly what you mean…
  Ta hand om dig och gör kloka beslut. ❤

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 19:23

   Puss och kärlek för det, Malin!

 • Reply
  Ulrika
  13 september, 2016 at 13:14

  Här är en till som följde strömmen, tappade rösten och jag var tvungen att ställa in min yogaklass ikväll.. hemska tanke.. och ändå har jag varit duktig och sagt nej till några roliga saker (men kalendern var ändå för full..). Krya på dig!

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 13:29

   Oj! Svårt att undervisa utan röst… Måste också säga nej. Fast först: skaffa överblick… Det största steget! Tack snälla du, och det samma. Kram!

 • Reply
  Beatatjata
  13 september, 2016 at 12:42

  En kompis till mig har känt pyttelite så en halv gång.

  Skoja.

  Story of my life.

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 13:28

   Tänkte på dig när jag skrev, faktiskt. Vi var tunga fötter på gasen, du och jag.

 • Reply
  Amelie
  13 september, 2016 at 11:31

  Åh, du sätter ord på mina känslor innan de ens har hunnit formuleras och landat som tankar hos mig. <3 Krya på dig!

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 13:28

   Tack fina!

 • Reply
  Lina
  13 september, 2016 at 09:28

  Krya på dig, så du får njuta av den där färska spenaten ordentligt! Malmö bjuder på nästintill högsommar hittills. Jag längtar efter lite svalare luft och härliga höstfärger pga älskar hösten, men det är himla fint att kunna sporta sommarkläderna lite till också. Men snart vill jag ha stickat!

  • Reply
   minatraningstajts
   13 september, 2016 at 09:30

   Det kommer, Lina! Och sen pågår det i typ åtta månader… :DD

  Leave a Reply