Bliss Mind

Att fira livet fullt ut

#Throwback till när jag fick håret lockat senast, för ett par veckor sen

I dag är jag ledig och har varit hos frisören och fått håret lockat inför min 30-årsdag i morgon. Min kille tittar på mig med rädda ögon. Vem är du? Har du alltid varit en födelsedagszilla?

När jag var liten firade vi inte födelsedagar speciellt mycket. Mina föräldrar älskade IHJÄL mig alla andra dagar (också), så kärlek led jag icke brist på. Det där med bemärkelsedagar var bara ingen grej.

Sedan blev jag vuxen och träffade Anna Toss, geni, urkraft och oerhört lojal vän. Hon lärde mig att glädjas åt min födelsedag, som det enda tillfälle då det verkligen tillåts att man firar sig själv utan särskild motprestation. Och så är det ju. Det och studenten då, för studenten kan ju vilken klåpare som helst ta ärligt talat.

Men i alla fall.

Jag slår inte på stort, hyr ingen lokal, håller ingen jättefest. Jag har sytt ihop några dagar med de människor jag tycker bäst om. Och så har jag fått håret lockat. För att jag gillar snyggt hår. Min kille börjar undra om jag är en bortbyting eftersom jag plötsligt förbereder en födelsedag så här.

Men jag känner mig som vanligt. Bara lite extra uppskattad av mig själv.

Firar du dina födelsedagar?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Frida
  28 maj, 2016 at 11:04

  Jag är tvilling och föddes på pappas födelsedag så vi är faktiskt tre i familjen (av 4) som fyller på samma dag, dessutom alldeles i början av året när man brukar vara rätt mör efter jul och nyårsfirande. Jag har aldrig firat en födelsedag med fokus på bara mig så det finns förbättringspotential, jag är all for att fira egentligen:)

 • Reply
  Katta - Bucketlife
  27 maj, 2016 at 15:16

  GRATTIS!!!Hoppas du har en helt fantastisk radda födelsedagar (ja, man får förlänga firandet)! Visst är det underbart att fylla 30? Jag tyckte det var skitkul. FÖr övrigt så ska man ABSOLUT passa på att fira dem. Om två år firar jag 40 och det tänker jag göra med besked. Det är en ynnest att få fylla år och alternativet till att bli äldre, dvs trilla av pinn, är ju inget som lockar.
  Kram och grattis igen!

 • Reply
  Bettan
  27 maj, 2016 at 05:40

  Massor av grattis på din födelsedag! Klart den ska firas! Låter som du har förberett ett riktigt trevligt firande. :-) Jag tyckte om att fylla 30 och ser nästan fram emot att fylla 40 (först om massor av år såklart!) eftersom jag då får fler semesterdagar, haha.

 • Reply
  Maria
  27 maj, 2016 at 03:48

  Grattis på bemärkelsedagen! Det går fint att fira namnsdagar oxå (om almanackan visar namnet)! Jag firar gärna födelsedagar. Vore jag gjord av pengar skulle jag bjuda alla mina favoriter till fjärran land. Med mindre ekonomiska medel att röra mig med blir det att tänka efter en extra gång. Årets födelsedag firade jag (37 för den nyfikne) med Rörelsekalas i hyrd gympahall. Hinderbana, redskapsknix, tabata och såklart matig smörgåslunch & fika bjöds stora och små människor på. Barnens glädje gick inte att ta miste på. En del vuxna va nervösa, skeptiska och lite för förståndiga. Men det släppte snabbt och jag tror att min tanke med kalaset infriades: att alla gick gå därifrån med en jävlaranamma-känsla och lättare sinne. Hoppas din dag blir fab! Kram & hurra!

 • Reply
  Veronica
  26 maj, 2016 at 22:10

  Ja! Jag älskar födelsedagar, älskar att få umgås med de just jag älskar mest. (Ja, mycket kärlek, som synes).

  Jag fyller 30 om ganska precis 8 månader och drömmer/funderar redan på hur jag ska fira. (Haha… Jag inser också att det troligtvis INTE kommer bli som jag tänker. Men jag gillar att planera och drömma mig bort, helt enkelt).

  Jag är verkligen FÖR att fira livet och sätta guldkant på så många dagar en kan! Om det är genom att samla alla vänner, bekanta och kolleger i ett och samma rum för en kväll, att umgås med de man gillar allra bäst, eller att sitta ensam på en stubbe i skogen – det spelar ingen roll. Men det här med att strössla lite mer glädje och vardagsglitter omkring sig själv, det tror jag stenhårt på.

  Och du – Grattis, Jeanna! Vilken fantastisk to-be-30-åring du är!

 • Reply
  Cecilia
  26 maj, 2016 at 18:47

  Jag firar inte mig själv med kalas för släkt och vänner, det har jag inte gjort på minst hundra år. Jag vill inte stå i ett kök och laga mat på min dag utan vill göra något för mig själv. Ibland har vi gått ut och ätit, åkt på utflykt eller som ett år firade jag mig själv med en löptur och sen en pizza med öl :) Är hur nöjd som helst med det lilla.
  Skickar en massa grattis kramar till dig och du blev superfin i håret!!

 • Reply
  Lina
  26 maj, 2016 at 15:29

  Har aldrig haft något storslaget firande, men senaste åren har jag och några av mina närmsta kompisar haft en bubbelrunda för att fira min födelsedag. Vem kan få för mycket cava liksom? Och i år tänkte jag att jag skulle fira lite extra pga fyller 30 så jag åker till Paris dagen innan och stannar ett par dagar. Helt själv. Och ser fram emot det något otroligt.

 • Reply
  Nina
  26 maj, 2016 at 14:59

  Låter som att du sytt ihop ett fint firandet!
  Famnen full av grattisar i förskott och må solen lysa på dej och ditt vackra leende glittra ♥

 • Leave a Reply