Training Yoga

En lättare lårdepression

Mah backyard

Men hej!

Hoppas att du fick börja din vecka på optimalt sätt? Jag har checkat av veckans första träningspass så är nästan nöjd nog att ta helg igen. Det flyter på så fint nu, jag ökar hela tiden vikterna utan att tycka att det känns för tungt och ser en tydlig utveckling när det gäller teknik. Mitt enda lilla orosmoln är att jag får ont i höger baksida lår när jag går eller gör yoga. Den vill helt enkelt inte sträckas ut, hellre kura ihop sig till en trygg liten boll. Lite som jag alltså.

Min bedömning är att låret har åkt på en släng av stress. Inte bara för att det är en del av ett prestationsinriktat samhälle då (det tror jag inte att det fattar), utan för att jag har gått ut tufft i marklyften. Så är det när det känns lätt. Då kan det hända att en bara råkar köra på. Nu har jag ordinerat låret långa, varma bad och massage. Resten av kroppen tackar glatt och hänger på (fast tänk så mycket roligare det hade sett ut om låret guppat runt ensamt i badet!).

Att aktiv yoga inte funkar så bra känns tråkigt. Jag längtar efter att yoga och har slarvat alldeles för mycket med att tillgodose det behovet inom mig. Som tur är finns yin och meditation alltid där som en varm hand mot länden.

Dessutom läser jag Kathryn Budigs rykande färska bok Aim True och bara nickar och klappar händer åt typ allt hon skriver för att det är så himla bra. Om drygt en månad är jag i London och yogar för henne i fyra dagar! Obeskrivligt bra 30-årspresent till mig själv.

Tränade du i dag?

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Lotta
  15 april, 2016 at 16:16

  Eftersom det här var i måndags (har inte läst bloggar på flera dagar) så tränade jag förstås. Ledde ett yogapass, vilket inte blir så mycket träning för mig, men lite positioner som jag demonstrerade här och där iaf. Och så ett bodyjam-pass som verkligen är träning för mig även när jag instruerar. Tråkigt att ditt baklår deppar, massage och försiktig stretch, så att du inte stressar det ännu mer.

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:01

   Tack! Jobbar på det i detta nu ;=)

 • Reply
  Anna Jansson
  13 april, 2016 at 18:56

  Har också haft en strulande baksida, så himla knepigt. Jag körde lite rehab med pinne för det, liksom sträcka ut och få genomblödning. Kanske kan hjälpa dig?

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:06

   Hur gjorde du?

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  12 april, 2016 at 19:24

  ”Lårdepp” – älskar din ordtwist, men tråkigt med skador. Jag hoppas det ger med sig snart & meditation är ju också bra grejer :)

  Kram

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:09

   Tack Anna!

 • Reply
  Elin
  12 april, 2016 at 06:59

  Ja, hoppas du får ordning på låret – det är så tråkigt att hamna i rehabträsket…..

  Jag har anammat ditt ”integrera träningen i vardagen”-koncept och gjorde armhävningar medan kaffet bryggdes imorse – 13×10 stycken. Det blir nog några set pullups och lite annat när jag kommer hem från jobbet också!

  • Reply
   Elin
   12 april, 2016 at 07:01

   Tillägg: jag hann alltså inte göra 130 armhävningar under tiden kaffet bryggdes…..det tog lite längre tid! :-)

   • Reply
    minatraningstajts
    17 april, 2016 at 14:10

    Haha du, inget förvånar mig när det gäller dig! Maskinen Holst.

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:10

   Men Elin, du har väl alltid tränat så??? Känns som att jag helt har härmat dig i detta tänk.

 • Reply
  Lottas gata
  12 april, 2016 at 06:30

  Japp, tränade ett styrkepass, ville inte men gjorde det ändå. Ångrade mig såklart inte! Däremot skulle jag också vilja ha en varm hand mot länden, nåt stör där, gör ont, moler, värker och stör!! Vila och stretch den här veckan, sen hoppas jag att det är borta.

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:10

   Hur går det med ryggen, Lotta?

 • Reply
  Cecilia
  12 april, 2016 at 03:07

  Låter som en höjdpunkt med London och mindre bra med låret, hoppas att det ordnar sig!
  Idag blev det en solig och löpning i slingan med lite utsikt över stranden, bara lite :)

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:11

   Tack snälla C! Låter helt ljuvligt.

 • Reply
  Johannes
  11 april, 2016 at 21:18

  Lårdepp låter sådär! Hoppas det går över snart.
  Jag tränade ett nästa-kräk-pass i bassängen idag. Det satt fint!

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:11

   Kräkpass i bassängen alltså… Undrar om någon märker om en kräks där ;=)

 • Reply
  Nipe
  11 april, 2016 at 20:57

  Japp, en massa statiska utfallssteg med KB i händerna, armhävningar, drag i cablecross och lite annat skojsigt men jobbigt. Härligt med måndagsträning, med trist att din lårbaksida är så osamarbetsvillig. En muta i form av badkar hoppas jag hjälper er till samsyn :)

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:12

   Tack Nipe!

 • Reply
  Mari
  11 april, 2016 at 18:57

  Hoppas du får ordning på det. Kram <3
  Jepp jag tränade idag, jag hade fotbollsträning :)

  • Reply
   minatraningstajts
   17 april, 2016 at 14:12

   Tack Mari!

  Leave a Reply