Bliss Mind

5 minuter meditation som fyller kroppen med solsken

Min guidade favoritmeditation just nu är fem minuter kort och går ut på att en ska tänka sig att kroppen fylls av solsken, nedifrån och upp på samma vis som ett glas fylls med vatten.

Ja, det låter troligen superflummigt för en som är ovan, men är det det? Jag vet precis känslan. Sitta på balkongen i en solstol och känna hur strålarna bit för bit tinar upp allt som finns där inne, gör hjärtat mjukt och musklerna avslappnade. Lättare.

Precis så tycker jag att det är. Solen kan skapa ett pirr i magen och en alldeles särskild hoppfullhet. Testa den själv här.

Hur startar du helst din morgon?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anna Jansson
  15 mars, 2016 at 20:44

  Jag startar dagen som alla andra, badrum-kläder-kök och så. Men när jag borstar tänderna och sminkar mig vill jag gärna spela någon peppig låt i lurarna, gärna så jag kan dansa loss lite framför spegeln och kanske nynna med lite till. Jag överväger faktiskt att installera högtalare i badrummet…

  • Reply
   minatraningstajts
   16 mars, 2016 at 06:19

   Det tycker jag att du ska! Det är mitt nästa – ni täcker vårt ljudsystem alla rum utom badrummen. Det ska styras upp!

 • Reply
  Lottas gata
  15 mars, 2016 at 07:39

  Jag vill börja min dag i tystnad. Gå upp före alla andra, njuta av tystnaden i huset och utanför. Göra en kopp kaffe, sitta i soffan och tomt titta framför mig och dricka mitt kaffe. Höra familjen vakna, göra frukost, äta tillsammans. Synd bara att det inte är jag som är mest morgonpigg i familjen, så det är sällan jag får som jag vill :-)

  • Reply
   minatraningstajts
   15 mars, 2016 at 13:30

   Det där älskar jag också! Händer mycket sällan ? Men nu ska jag faktiskt vara ensam hemma några dagar. Typiskt nog hade jag hellre varit där mannen är just den här gången, men ändå…

   • Reply
    Lottas gata
    16 mars, 2016 at 07:45

    Fast ensam hemma är inte samma sak tycker jag, då saknar jag dem, uppskattar inte alls tystnaden på samma sätt. Men jag älskar att vara ensam hemma, men just den där stunden när alla sover och det är tyst – oslagbart!

    • Reply
     minatraningstajts
     16 mars, 2016 at 08:21

     Håller med.

  Leave a Reply