Bliss Mind

FABruari for fabs sake!

FABBAR!

Alltså jag trodde att det fortfarande var januari när jag vaknade i morse, så det här med att det redan är en ny månad kom som en välkommen överraskning. Jag älskar nystarter! Och det kunde inte passa bättre att få en nu.

Sammanfattningar av hela år som gått blir ofta ganska långrandiga tycker jag. Att läsa andras planer för månaden som kommer älskar jag däremot. Mer greppbart, aktuellt och kan följas upp i närtid. Inspirerande vare sig det handlar om för mig helt irreella happenings som Vasalopp, löparläger och sockerfria månader, eller mål som mer liknar mina egna. Det är helt enkelt roligt att se vad andra drömmer om och hur de genomför det.

I höstas gjorde också jag listor med glada grejer som jag ville förgylla kommande månad med. Den här gången har jag framför allt ett FETT HIMLA HUVUDMÅL:

ohmFebruari ska bli FABruari – en månad med glow.

Jag ska: dissa dunjackan och återgå till en värdigare klädstil nu när kylan har släppt (kommer den tillbaka är det du och jag igen, dunis – oroa dig inte!), äta färgglad mat, meditera massor, njuta av att det fortfarande är vinter genom att plöja böcker och serier, ta min yin yoga-lincens (läskigt, men nu jäklar!), säga ja till allt som är kul, träffa en lyftar-PT tillsammans med min kära träningsbästis (hurrrrra!). Och så ska jag gå ned i arbetstid, som en lyxig present från mig själv. Hur skulle jag annars kunna hinna med de andra grejerna, liksom ;=)

Jag blir så peppad på mig själv nu att jag egentligen vill skriva detta med versaler! Men det vore väl att utmana ödet lite väl kanske.

Så. Välkommen till FABruari! Gör din egen, vet ja. Planer?

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Fabulösa fabruari! | Beatatjata
  9 februari, 2016 at 11:52

  […] ni läst om Jeannas Fabruari? Så himla rätt att byta det (åtminstone för småbarnsföräldrar) invanda vab-ruari mot något […]

 • Reply
  Annica
  8 februari, 2016 at 19:21

  Och det här ser jag först nu?!! Ojojoj, februari blåste in som en stormvind ungefär som januari slutade och gav avtryck i mitt liv. Älskar att du har döpt till fabruari, känner mig dock allt annat än fab just nu, men tänker att det är lite kaos nu och sen blir det lugnare. Det blir bättre. Jag får mer tid. Mer tid är nyckeln. Eller använda den smartare. Vi kanske ska boka in en frukostdejt så jag får lite vardagslängt :) Jag gillar vardagen som tusan men just nu går det för fort. Och frukostdejt är ju smart användning av tiden. Det är himlens tur att jag gillar mitt jobb. Och grymma deltagare på mina cykelklasser. Och att jag mitt i allt prioriterar att göra saker på kvällarna. Heja dig som skapar dig mer tid till dig. Ska också dissa tjockjackan nu!

  • Reply
   minatraningstajts
   8 februari, 2016 at 21:14

   Ja vi får helt klart styra upp det där! Lite tajt hos mig fram till slutet av nästa vecka, men nog borde vi få till nåt?!

 • Reply
  Lotta
  2 februari, 2016 at 07:20

  Vilken bra och inspirerande lista! Och, JA till gå ner i arbetstid! Det har jag också gjort, bara lite grann, sådär lagom så att det nästan är heltid och inte märks på jobbet eller i lönekuvertet, men tillräckligt för att slippa stressa varje eftermiddag. Rekommenderar det varmt!

  Mina planer är: att fortsätta använda dunjackan – för den är så himla varm och gossig! Åka längdskidor så mycket jag bara kan, träna styrka på underhållsnivå. Fortsätta med min mindfulness varje dag. Jobba effektivare på jobbet, dvs göra det tråkiga först, inte sist – så kan jag först känna mig nöjd och sedan bara ”jobba på”, göra vissa arbetsuppgifter på fasta dagar, svara på mail på fasta tider. Ta hand om min familj lite extra, för att vi behöver det.
  Fabruari – det blir månad det!

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:18

   Gud, de där tipsen behöver jag också. Kopierar rakt av! Minus skidåkningen för det är plusgrader här… Mitt tidssteg är inte heller stor, men jag tar ledig dagar istället för kortare. men jag håller med – dagar när en kommer hem/i väg i tid är så sjukt mycket värt.

 • Reply
  Katta - Bucketlife
  1 februari, 2016 at 21:51

  JÄKLAR vilket peppigt inlägg! Och GRATTIS till beslutet att gå ner i tid (och förlåt versalerna, haha). Du är awesome och jag tvivlar inte en sekund på att det verkligen blir en fab-ruary för dig :D

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:19

   Tack Katten! Det tror jag med. Och verkligen det samma till dig!

 • Reply
  Fanny
  1 februari, 2016 at 20:23

  Åh vilka härliga planer! Gillar speciellt att du går ner i arbetstid, på något sätt. Måste varit ett svårt beslut eller? Modigt iaf. :)

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:20

   Så bra fråga att jag skrev ett eget inlägg! Återkommer. Men, svaret är nej. Inte svårt alls. Vill höra dina tankar om detta!!!

 • Reply
  Sara i Åre
  1 februari, 2016 at 17:35

  jag älskar att du kom och gjorde februari till FABruari!!

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:20

   Nuuuu jädrar!!!

 • Reply
  Anna Jansson
  1 februari, 2016 at 16:31

  Mer FAB åt folket!! Jag klippte ju mig förra veckan så går in i februari med toppensnyggt hår ;) Men den här månaden vill jag uppleva lite mer, lite mera kaffetermos och soliga utflykter.

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:20

   Bra hår är the shit! Jag fixar mitt i morgon. Wooop!

 • Reply
  Lina
  1 februari, 2016 at 16:05

  Rensa garderob! Gjorde det innan jag flyttade i höstas, men tror fanimig att jag kan rensa ut mer. Försöka krypa ur mitt bekväma skal och träffa vänner mer. Och läsa mer böcker som inte har med skolan att göra, för att orka läsa allt som har med skolan att göra.

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:21

   Ja herre gud, det där är ju ett never ending projekt, hos mig också. Bara rensar och rensar. problemet är väl att jag sparar massor som jag vill gilla, men jag gör det inte. ändå. uuuuut!

 • Reply
  FABRUARI – Clara Färdiga gå
  1 februari, 2016 at 15:38

  […] Blissjunkie skrev ett inlägg om hur hon ska göra den kommande månaden så FAB som möjligt, så håll i hatten för nu gör jag samma sak! Som hon också skrev så tycker jag det är mycket mer motiverande att läsa om andras mål med framtiden än att läsa sammanfattningar, så därför delar jag först med mig av vad jag tänkt göra den här månaden och sen får ni gärna dela med er om vad ni tänkt göra i FABruari! […]

 • Reply
  Nipe
  1 februari, 2016 at 15:16

  Åhhhh, jag startar fabruari med att vara med på en hemlig grej! Så där skithäftig, as in: never ever been to, träffa kändisar, tårar å skratt och jag är så pepp!
  Sen ska jag fortsätta min gymma-som-fan-trend. Köpa lite o-fab saker till hemmet men som kommer göra hemmet fab. Provköra bilar för att eventuellt bryta vår grava besatthet av Ford Mondeo kombi. Sist men inte minst, rensa min garderob för där finns så mkt som aldrig används men som tar sån plats.

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:21

   neeeej vad spännande! Vill höra meeeer!

   • Reply
    Nipe
    2 februari, 2016 at 21:30

    Måste tyvärr vara hemlig ett tag till, har fått munkavel. Men så himla spännande och fint!

 • Reply
  Clara Toll
  1 februari, 2016 at 15:03

  Åh, jag ska med göra en FABruarilista! Vilket bra namn! Här i Örebro verkar kylan ligga stadigt runt nollan och det snöade nyss med, så tror inte jag skippar min jacka iaf :( Hoppas du har bättre väder!

  • Reply
   minatraningstajts
   2 februari, 2016 at 15:22

   Mäh! Här är det typ 4 plus och grått bara…

 • Reply
  Beatatjata
  1 februari, 2016 at 13:38

  Ja men ja!! Fab ftw helt klart! På min Feblista som nu får bli fablista står faktiskt flera fab saker trots att den skrevs långt innan jag läste det här inlägget… Nu får det heta fabruari hos mig också :-). Denna månad ska jag nämligen lägga alla de små pengar jag har att spendera egoistiskt på fab saker som frisör och dyr ansiktsmasksgrejs. Jag ska också ha en hel himla härlig spakväll hemma samt gå igenom min garderob i jakt på saker att sälja för att kunna börja samla ihop fler små slantar till den alla fab kläder jag vill köpa till min ”nygamla” kropp framåt våren. Peppen i det!
  (Men här snöar det ymnigt så vinterstället får nog användas ett tag till :-))

  • Reply
   minatraningstajts
   1 februari, 2016 at 13:59

   Ha! Nu fick du mig att få tummen ur och boka en frisörtid också. TACK!

  Leave a Reply