Eating

Hur skalar man en pomelo? Frukosttips!

God morgon, helgen! Ja, i alla fall för mig som visst tog sovmorgon till tio.

Lite sent att komma med frukosttips nu, men om du gillar fruktfrukost föreslår jag att du skriver upp pomelo till i morgon. Jag gillar att ha frukt i eller till maten och allra helst någon som balanserar upp smakerna. Söt ananas eller mango till chili, till exempel. Till frukost väljer jag dock hellre något lite skarpare och vi har ofta grapefrukt till helgfrukosten.

Däremot har vi inte fattat grejen med pomelo. Förrän nu. Jag fick några skivor i en supergod Panini-sallad och blev peppad på mer av de ganska torra skivorna. Citrusfrukter är gott överlag, men ofta ganska kladdiga och meckiga att hantera. Det är inte pomelo. Fruktköttet är så torrt att det bara är att dra av skinnet och äta. Fem poäng för det! Dessutom är det ju så snyggt att bara det gör mig på gott humör.

Smaken är som en blandning av en mindre besk grape och en mindre sur citron, tycker jag. Men jag har hört alla möjliga beskrivningar. Gör dig en egen uppfattning!

Om du är det minsta som jag så blir du på bättre humör om du vet hur du ska hantera nya frukter redan innan du börjar skära omkring i dem. Älska youtube! Här uppe finns ett klipp med hur du skalar pomelon på smidigaste sätt. Obs! Stäng av musiken! Om du inte älskar chockerande höga stråktoner mitt i låtar. Personligen blir jag lite lätt nervös av sånt.

Enjoy!

pomelo1

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nina
  16 januari, 2016 at 18:29

  Åh, jag är nyförälskad i pomelo! Visste inte det fanns en sådan frukt ens (trodde det var en melon första gången jag såg den enorma bollen i affären :)), men glad att jag knep hem en och ja, sen var jag såld.

  • Reply
   minatraningstajts
   18 januari, 2016 at 07:46

   Visst! Vill äta den till alla måltider nu.

 • Reply
  Cecilia
  16 januari, 2016 at 16:57

  Jag såg din bild på insta :) Japp nu ligger det en pomelon här hemma haha jag har länge undrat vad det där är för en frukt….nu vet jag även hur jag tar mig in i den :)
  Ha en fin kväll!!

  • Reply
   minatraningstajts
   18 januari, 2016 at 07:47

   testade du?

  Leave a Reply