Bliss Training

Bloggar att hitta lugn och ro i

Under julsemestern har jag knappt läst några bloggar alls. Som med allt annat går intresset ner och upp för mig. Ibland är jag helt internetbesatt och i andra perioder kunde jag inte bry mig mindre om vad andra har för sig.

En trend som jag dock ser mycket tydligt är att jag gärna försvinner in i andra ljuvliga världar när jag är lite trött på min egen. Det är också tydligt att jag dras mer till bloggar skrivna av människor som är väldigt aktiva i att forma sin egen tid, så här efter semestern när mitt eget hamsterhjul rullar igång igen.

Jag vill helt enkelt läsa mer av typen som ofta utvärderar och omvärderar sitt eget sätt att leva. Även om det sällan syns utåt (mitt liv pågår strukturellt sett på ungefär samma sätt) gör jag själv det mest hela tiden. Funderar: vem vill jag vara, vad vill jag göra, vad passar mig bäst, hur kan jag maxa glädje, hur får jag mest vila etc.

Här kommer tips på mina favoriter bland fristadsbloggarna, där jag finner ro och ny inspiration i en egen period av nystart:

ohm
Holistic Mind
. Cecilia Gustafsson är inte bara ett fysiskt VÄSEN med grym talang när det gäller träningsbranschen. Hon är också en inspiration i just det bloggen heter, holistiskt tänk. Bloggen har väckt många tankar hos mig när det gäller minimalism, maximera livslusten och hur viktig VILAN är för kreativiteten. Hela Cecilia känns som ett kreativt under. På ett vilsamt sätt. Jag blir inte avundsjuk – jag känner snarare att jag får verktyg att leta efter det samma inuti mig själv.

ohm
Bucket Life
. Katten-skribenten är en duktig fotograf och gör det därför extra skönt och vilsamt att läsa bloggen. Jag får ro av hennes foton. Dessutom är hon så medveten om hur hon vill leva och arbetar hela tiden på att ta sig dit, vilket inspirerar mig massor. Life design, som hon säger.

ohm
Till Träningsglädje återvänder jag ALLTID, det har jag gjort i många år nu. Sara får mig ofta att längta efter ett mer fritt arbetsliv och mer tid till rent njuteri. Jag kommer alltid på att det inte är så ensidigt enkelt, men ändå. Jag drömmer mig bort genom Saras blogg istället och det räcker gott.

ohm
UnderbaraClara
. Det här kreativa geniet behöver väl knappast presenteras – bloggen gör mig alltid glad därför att den är så proffsig och smart. Och för att Clara kan skriva om både livskunskap och politik på ett sätt som gör allt så oerhört klart. Uppskattad för sitt pyssel och sin inredning, men underskattad som stilist. Riktigt begåvad skribent, inte minst tack vare sitt sätt att skriva rakt och enkelt om komplicerade grejer.

Vilken fristadsblogg vill du tipsa mig om?

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Helena
  17 januari, 2016 at 16:02

  Tack för dina fina blogg och framför allt Helt Organiskt – längtar efter nya avsnitt!

  Jag vet att det inte är så jante men jag vill tipsa om min egna blogg på http://www.helenaonneby.se . Jag har själv läkt min kropp från flera olika autoimmuna sjukdomar och skriver om holistisk hälsa; kropp, själ och sinne i balans. Kram och ta hand om er!

  • Reply
   minatraningstajts
   18 januari, 2016 at 07:46

   Åh men tack snälla! Och tack själv för en fin blogg, som jag läste långt tillbaka igår kväll. Återkommer!

 • Reply
  Fanny Roethlisberger
  14 januari, 2016 at 22:30

  Jag är inne i en sådan där ”snabbscannar-på-bloglovin”-period just nu, där jag liksom följer en himla massa bloggar (som jag givetvis gillar allihop, på olika sätt och av olika skäl, en salig blandning av ”genre” är det) men just nu, ja nu klickar jag oftast på ”har läst” direkt. Jag låter rubriken och bilden ge mig någon slags ”sammanfattning” och jag känner att jag ”hänger med” tillräckligt. Just nu finns inte orken (eller tiden, för den delen) att läsa precis allt hos precis alla jag egentligen gillar så mycket, helt enkelt. Men (helt sant, jag lovar) jag kikar ofta in här. 1-2 gånger i veckan vill jag kika om Jeanna har skrivit något vettig. Det är inläggen jag gillar bäst hos dig; de när du skriver om egentligen helt vardagliga ting, men på det högst o-vardagliga Jeanna-sättet som jag gillar så hemskt mycket. Du är så bra med ord. Du är så bra på att skriva om viktiga saker på ett sätt som inte tynger utan istället träffsäkert lyfter frågan/tanken på ett ”lättsmält” sätt. Jag älskar att läsa det du skriver.

  Så, där var romanen slut. Jag som hann tänka ”skriv nu inte så himlans långt Fanny, var kort och koncis”. Ja men det gick ju kalasbra!

  Och kram. Stor kram.

 • Reply
  Katta - Bucketlife
  14 januari, 2016 at 20:32

  TACK, vad glad jag blir! Känns alltid helt overkligt när någon skriver att de läser min blogg, men vad glad jag blir.
  Nu låter det smörigt, men jag har ju din blogg som härligt, ärligt space i den polerade bloggvärlden. Du är en duktig skribent, personlig och liksom ärlig på ett riktigt bra och bjussigt sätt.

  Utöver det så lugnar jag ner mig med Katrins äventyr för inspiration om the simple pleasures och alla vackra fjällbilder, Rania för vackra bilder, kreativitet och skogsromantik, Jonna (som många andra) för en aldrig sinande kreativitet och bildkonst, Runners love-Annie för att hon är så jäkla klok och så självklart Träningsglädje/Sara för att hon alltid inspirerar.

 • Reply
  Johanna
  14 januari, 2016 at 10:42

  Vet inte om den hamnar riktigt i samma kategori som du beskriver men jag återkommer alltid till PT-Fias blogg. Den är ärlig och fin, öppnar till en hel del eget reflekterande och har ett tydligt hälsofokus. Hon fokuserar på inre hälsa, att själen ska må bra och glider ofta sunt i raggrockar och äter megastora frukostar. Tips att gå in och kika i alla fall för jag tokdiggar henne och hennes blogg :)

 • Reply
  Sandra
  14 januari, 2016 at 06:12

  Härliga tips! Mina favoriter är Evelinas Ekologiska, Jonna Jinton och Elin Svärdh :) Så mycket inspiration!

 • Reply
  Fanny
  13 januari, 2016 at 20:13

  Jo kom på en ny favorit: forskojsskull . Massa friluftsliv och träning plus att hon verkar dela samma värderingar som mig och verkar vara en väldigt klok person med stort hjärta. Nyligen tror jag hon lät flyktingar bo hos henne, bara en sån sak. :)

 • Reply
  Fanny
  13 januari, 2016 at 20:11

  Hm, har nog inget bra tips då det ju är DIN blogg som är den där bloggen för mig. För du skriver så smart. Och roligt. Och aldrig hetsigt. Förjäkla bra helt enkelt!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  13 januari, 2016 at 20:07

  Jag måste, som Anna, slå ett slag för Atilio på Metromode. Älskar den bloggen!

 • Reply
  Anna Jansson
  13 januari, 2016 at 18:54

  Jag kollar också på Jonna Jintons bilder. En blogg jag har funnit mycket ro i är atilio av Sandra Lundin, lite kreativt lite recept lite blandad.

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  13 januari, 2016 at 15:48

  Haha, ja jag platsar kanske inte i din lista men vill tipsa om min vän Katarinas blogg: http://katarinaratcliffe.se
  Supervackra bilder & inte lika mycket svett som hos mig även om hon också gillar träning :)

 • Reply
  Sara i Åre
  13 januari, 2016 at 15:15

  tack tack tack jeanna, du gör mig så glad!

  jag försvinner bort i a colorado gal (usa) för det verkar alltid vara perfekt vinterväder (och sommarväder) där. och angeliqe.blogg.se.

 • Reply
  Nipe
  13 januari, 2016 at 14:24

  Jonna Jinton! Jag vill också gå runt i fiberpälsoverall och njuta av skogen och norrskenet.

  • Reply
   minatraningstajts
   13 januari, 2016 at 14:27

   Ja det fattar jag! Jag vill läsa, men texten tilltalar mig sällan. Fotona däremot! Oj oj.

   • Reply
    Nipe
    13 januari, 2016 at 15:11

    Hm, det har du ju rätt i när du säger det… jag läser sällan särskilt noga – skummar mest texten och njuter sen av bilderna.

  Leave a Reply