Bliss Mind Training

Min drömvardag – så himla inom räckhåll

För ungefär en vecka sen skrev jag om min allmänna priolista för livet just nu, i en jobbtung period. Ni var många som responderade med era egna. Så spännande läsning, tyckte jag! En sak som slog mig var att många av er satte era jobb långt ner på listan. Det förvånade mig! Fascinerande, imponerande och inspirerande. Jag önskar ibland att jag kunde koppla loss mitt jobb mer ifrån mig själv. Och inte definiera mig så himla mycket utifrån det.

Därför bestämde jag mig för att formulera en drömpriolista! Utan jobbet i. Hur skulle det se ut om jag struntade i att fundera på ”och hur skulle jag hinna/orka med det?”? Vad vill jag lägga tiden på, vad tycker jag egentligen är viktigt i mitt vardagsliv? (Med samma förutsättningar, tid, pengar etc, som nu i övrigt – fick jag välja att bli snorrik skulle det bli lite annorlunda: ligga i en hängmatta på Hawaii och sippa kokosjuice.)

Jo, så här!

 • Familjen (inklusive mina föräldrar)
 • Få frisk luft
 • Ha en någorlunda välordnad närmiljö (jamen seriöst! Det är grunden till aaaallt!)
 • Läsa
 • Skriva
 • Äta gott
 • Yoga
 • Vänner
 • Gymmet
 • Resten

Jaha. Ingen rocket science. Inga konstigheter. Inget jag inte kan lösa på cirka en minut. Tänk vad bra jag har det egentligen! Som redan har eller kan få allt jag vill ha. Så här såg alltså den mer verkliga listan ut:

 • Familjen
 • Jobbet
 • Få frisk luft
 • Träna
 • Vänner
 • Ha en någorlunda välordnad närmiljö
 • Äta gott
 • Resten

Jaha. Nu känner jag lite att ”vad väntar jag på?!”. I vintras skrev jag en lista med hur jag skulle prioritera min träning och sedan dess har jag haft den i bakhuvudet när jag planerat min aktiva tid. Det jag vill bli bättre på måste jag givetvis göra oftare. Uppenbarligen har jag missat att det går att tänka lika med mitt övriga liv. Det verkar som att jag vill lägga tid på att skriva och läsa – något jag alltså nästan aldrig gör, eftersom jag tänker att jag är för trött.

Så, jag säger det igen: vad väntar jag på? Blir nästan lite arg på mig själv. Att jag, som är så satans privilegierad, har så svårt att göra aktiva val med det hära livet ibland! Sånt himla slöseri att inte göra det allra bästa av sitt lyxigt enkla liv.

Nu är det jag som går till bokhyllan och väljer en bok!

Hur ser det ut hos dig – skiljer sig drömpriolistan (med dagens föutsättningar…) jämfört med din verkliga?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jeanette
  23 november, 2015 at 14:09

  Det här med prioriteringar är intressant, tycker jag. Dels därför att de förändras med tiden – vad jag prioriterade högt när jag var 25 är står inte lika högt idag – och dels av den enkla anledningen att det är så lätt att bara sugas in i vardagsgeggan och låta tiden fladdra iväg. Det här något jag klurar på vid ungefär VARJE semester, vad är bra, vad kan jag ändra på osv osv i all oändlighet – och sen kommer jag tillbaka till vardagen och justerar något litet. Mitt liv idag är väldigt nära drömpriolistan, men jag har också jobbat medvetet för att hamna här (och så tillhör jag ju, precis som säkert nästan alla som läser dina texter, den bortskämda skaran som har möjligheten att tänka och förändra sina liv). //Jeanette

 • Reply
  EmmaS
  23 november, 2015 at 06:55

  Är jobbet inte alls med på din dröm-priolista? Eller täcks det av begreppet ”skriva”?
  (I wish, men måste fakturera, sälja, administrera m m…)
  Tänker att det annars blir en diskrepans gentemot vardagen, där jobbet tar mycket tid.

  Har gått i ACT och ägnat mycket energi åt dröm- och verkliga prioriteringslistor. Det är
  viktigt, tycker jag. Och jag är ändå hyfsat nöjd. De viktigaste prioriteringarna sitter.
  Barn, hälsa & jobb. I den ordningen.

  • Reply
   minatraningstajts
   23 november, 2015 at 10:08

   Bra fråga Emma, tack! Jobbet är absolut med som hög prio i livet. Var tvungen att plocka bort det för att kunna tänka klarare bara… Det gör allt så rationellt annars ;-) Skriva ska vara kulskriv, sånt som inte är jobb eller måsten utan bara lustbetonat. Det är svårt tycker jag, jag vill så gärna göra allt praktiskt och vettigt. Men allt måste ju inte vara det.

  Leave a Reply