Bliss Training

Oktoberbliss – och vad hände i september?

ohmJo, jag fick en smärre chock igår när jag såg att flera personer som jag följer på Insta hade summerat ihop sin september och börjat prata om oktober. But why, det är ju länge kvar till oktober? tänkte jag. Och så var det visst i dag. Ganska märkligt att morgonen innehöll ett så tydligt väderomslag. Luften är annorlunda och det går uppebarligen inte riktigt för sig att göra som jag gjorde i dag – lämna jackan hemma och tro att det räcker med ullkofta. Brr. Den som bestämde det här med månader hade bra koll va!

Så. Hur gick det egentligen med min september-yin som jag skrev om i början om månaden? Tja. Lite så där va. Mitt stora mål var att undvika att bli sjuk, vilket jag alltid blir i september. Jag klarade mig i en vecka… och ska jag vara ärlig har det varit övervägande yang i mitt liv under månaden som gick. Men jag har gjort nästan allt jag ville! Se där, det hade jag nog inte trott om jag inte hade haft min lilla lista att checka av med… Tack Sara för inspiration!

Så här gick det med målen jag hade satt upp:

HjaertaFortsätter Stronglifts, lyfter mitt personbästa i knäböj. Jag gissar att det tar ungefär september ut.
Oh no. Slutade hipsvips med Stronglifts när jag blev sjuk och har inte återupptagit det.

HjaertaTränar fysiskt utmanande yoga, gärna flow och hatha, och vågar utmana mig lite fysiskt på mattan. Huvudet är med, det börjar nog blir dags.
Ohja! Jag har aldrig yogat så mycket på studio som nu. Och det märks i både kroppen och huvudet. Och på mitt asana-självförtroende. September blev månaden då jag plötsligt sparkade mig upp i både hand– och underarmsstående, trots att jag aldrig ens tänkt tanken att prova innan (ni som känner mig sedan tidigare vet att jag var besatt av huvudstående ett tag… ;=)). Så roligt och belönande, att arbetet med att lägga en bra grund också gör kroppen redo för mer lek och kreativitet.

HjaertaÅker till Öland och ser löven gulna.
Jaaaaaa, september månads absolut bästa.

HjaertaPlanerar poddar med världens bästa Vevve. Vi har så mycket att prata om!
Japp, två avsnitt ute och ett ligger på klippbordet. 37 000 lyssningar nu, superhäftigt.

HjaertaSpringer till Hagaparken och sparkar höstlöv. Minst en gång. Gärna två.
Ja, tänk att en gång blev det. Och hela Brunnsviken runt därtill. Inte fy skam!

HjaertaPlockar fram alla snygga ljusstakar och tänder levande ljus på kvällarna. Ser fram emot det!
Ja visst! Häromdagen köpte jag tre nya Voluspaljus som jag ska varva i höst. Min favvodoft Warm Perique Tabac ska tydligen utgå – prova den!

Det här vill jag göra i oktober:

HjaertaVara jättejättejättemycket med min familj <3 September har varit en splittrad månad där alla har haft mycket att göra. Känner mig ogrundad och tom när långa, roliga samtal med killarna plötsligt känns som avlägsna minnen. Helst vill jag träffa mina föräldrar också, men det kanske får bli ett novemberprojekt.

HjaertaSpringa ännu ett långpass längs med Brunnsviken.

HjaertaSpringa ett upptäckarpass i annan fin miljö – gärna någon med blandning av stad och skog. Kanske Djurgården? Vi får se.

HjaertaÄta långa höstmiddagar på mysiga små Vasastadshak med mina vänner!

HjaertaNästa helg är jag och teenie ensamma hemma och då tänkte jag hålla ett eget retreat. Det vill säga, gå på några yogaklasser, laga god mat i långsam takt och göra omoderna grejer som att sänka en och annan pappersbok.

HjaertaLaga massor av god höstmat, som vegetariska grytor och nån grön lasagne. Jag vill verkligen öva mig att använda matlagning som avkoppling. Känner att det finns något där, måste bara pusha mig lite…

HjaertaVara ute så mycket jag bara kan. Oktober är en vacker månad!

Vad står på din oktoberlista?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Nipe
  2 oktober, 2015 at 12:49

  Överst på min lista står det: styrketräning. Det är ett måste.
  Hm, i övrigt ska jag nog tänka till och göra mig en lista på bloggen senare ikväll. Bra idé!

  • Reply
   minatraningstajts
   2 oktober, 2015 at 20:55

   Åh men du överlevde september! Hurra för det.

 • Reply
  Lotta
  2 oktober, 2015 at 06:39

  Min oktober plan är att vara med familjen – alltså aktivt närvarande – för den har blivit lidande under september för mig med. Träningsmässigt ska jag ha en lugnare månad, för att bygga en starkare grund. Fokus på bål, ben och kondition. Sen är det ju snyggt med stark överkropp och axlar. Och sen är det ju bra att köra lite knärehab. Och kanske lite spinning för att det är kul. Och yoga vill jag börja med. Hur många dagar/vecka är det i oktober? Är det fortfarande bara 7? :-)

  Men du vego-mat: jag måste tipsa om Middagsfrid.se! Deras vego-kasse är helt outstanding! Deras mat rent generellt är en matfröjd varje dag, men just vegokassen är snäppet bättre än bäst! Recepten är idiotsäkra, det står hela tiden vad en ska göra när. Det är bara köra, en behöver inte ens läsa igenom receptet i förväg. Det kommer ingen trist överraskning på slutet, när en tror att en fått med allt (typ ”serveras med potatis” – som en såklart inte kokat …). Det står tidsangivelser på varje recept, så har en lite stressigt en dag tar en receptet som går snabbast, och det står dessutom vad en kan förbereda dagen efter. (Och nej, jag är inte sponsrad, men jag borde vara :-) )

  • Reply
   minatraningstajts
   2 oktober, 2015 at 08:52

   Skönt med nån som känne rigen – det är exakt det där jag menar. Aktiv närvaro. Ligger 78 miljoner minus där. Haha, om jag var du skulle jag nog foka på knärehab och sen väva in lite av det andra som passar med det, så att det blir assisterande. Personligen vill jag inte ha fler dagar – men gärna sex timmars arbetsdag! ;=)

   Tack för tipset! Jag skulle gärna testa en matkasse. Tyvärr har vi en extremt kräsen person hemma (ja, det är en fullvuxen) och därför har vi aldrig testat någon kasse. Kanske skulle passa på när teenie och jag är ensamma… Fast man kanske måste börja på en måndag förstås? Helgkasse ftw!

   • Reply
    Lotta
    2 oktober, 2015 at 09:35

    Ja, leveransen kommer en måndag (eller söndag i vissa områden), tror de flesta matkassar har det så. Ja nä, kortare arbetsdagar, och inte fler! Men fler tränings- och familjedagar har ju suttit fint :-)

    • Reply
     minatraningstajts
     2 oktober, 2015 at 12:19

     Ja det har du ju faktiskt rätt i, hur tänkte jag nu? Klart jag vill ha meeeeer helg! ;=)

   • Reply
    Lotta
    2 oktober, 2015 at 09:55

    Jag kan maila recepten en vecka, om du vill? Men jag hittar ingen mailadress, och jag vill inte skriva ut min mailadress här. Men den kan du se ändå va? Så om du inte vill skriva ut din adress här, så kan du maila mig – så mailar jag dig. Om du vill :-)

    • Reply
     minatraningstajts
     2 oktober, 2015 at 12:19

     Men DÖR vad gullig du är!!! <3 <3 <3 Du kan mejla jeannaullen@gmail.com. KRAM!

 • Reply
  Malin
  2 oktober, 2015 at 06:32

  Har en sak på min oktoberlista: att bli mamma för första gången! En kort men ändå omvälvande lista :)

  • Reply
   minatraningstajts
   2 oktober, 2015 at 08:44

   Oh kära nån! Det var ingen liten greja det. Häftigt! Sååå… Enmiljonsfrågan: Hur känns det? ;=)

 • Reply
  Rund är också en form!
  1 oktober, 2015 at 17:38

  Jag får fundera. Det är ju jag och planering…. Hehe!
  Fast ofta blir det bra när jag inte planerar i förväg också. :)

  Kram M

  • Reply
   minatraningstajts
   2 oktober, 2015 at 20:56

   Jag tycker vila låter som en mycket bra plan, Malin!

  Leave a Reply