Bliss Yoga

Varför yoga är så himla bäst

yogagames-mamma-jeanna

Mamma och jag på Yoga games i Göteborg i maj <3 <3 <3

Hej hörrni!

Gissa vad? I morse vaknade jag givetvis mörbultad efter min rivstart på veckan. Springa och gå på Vinyasa flow på samma dag efter flera dagars vila, ja jag säger då det. Amatörmässigt! Men det var så roligt! Och klart värt lite tröttma. Och hunger! Jag vaknade vid typ fyra och ba: waaaaa, måste ha frukost snart! Sen somnade jag om och vaknade med ett hål i magen när klockan ringde. Älskart!

Eftersom kroppen kändes sliten avbokade jag morgonens Strongliftpass och gick på lunchashtanga när kroppen hade fått vakna till liv ordentligt istället. Är rätt stolt över att jag hela tiden lär mig att lyssna istället för att pusha – och att inte lägga ner ALLT när något är motigt, utan istället vara flexibel och planera om. Så jädra mycket svårare än det låter. Det är därför jag skriver om det en gång i veckan så där.

Men, det var inte alls det jag skulle prata om nu. Istället vill jag bubbla om en rolig lunchklass på yogastudion igår. Den hölls av en lärare, Shay Peretz, som jag har hört mycket gott om (till exempel från Healthy Living-kollegan Trend & träning-Anna!) och var nyfiken på. Jag tror att han höll klass på yoga games i våras, men jag har aldrig träffat honom förut. Det roliga med gårdagens klass var att vi bara var två personer som dök upp, vilket tidigare skulle ha gett upphov till viss panik hos mig. Jag vill smälta in, absolut inte dra uppmärksamhet till mig på yogan.

Nu insåg jag att det var ett gyllene tillfälle att dra nytta av massa personlig feedback och riktigt gotta mig i alla justeringar som det fanns tid till. Det var så roligt! Dessutom var det en vinyasa flow-klass, vilket jag gillar massor och kan rekommendera starkt till dig som har lättare att släppa taget om dig själv när det går undan på mattan. Mojo– och globalyoga är exempel på liknande klasser, där du hela tiden är i rörelse, istället för att som i ashtangan hålla positionerna i ett visst antal andetag. Jag gillar ashtanga massor också – varianterna fyller sina olika syften och passar olika bra olika dagar. Det är det som är så himla bäst med yoga: möjligheterna till variation är oändliga.

Dessutom upplevde jag Shay som en rolig och lite galen lärare. Eftersom vi bara var två elever märkte han genast om jag slarvade med andningen och gav omedelbar feedback när jag svarade på de justeringar han gav. Det var en sån där klass att lägga i minnesbanken, en sån som gör mig mer on än off och mer sugen på mer. Visst vet du känslan? Kan appliceras på vilken träning som helst.

Lockar yoga dig?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Bloggsvep: Snyggaste yogaväskan, bästa löparrundorna och att muta igång lusten | HEALTHY LIVING
  26 augusti, 2015 at 12:55

  […] Yoga för alla Det kan vara lugnande och uppiggande, mjukt och svettigt. Jeanna Ullén om varför yoga är så obeskrivligt bra. För alla. […]

 • Reply
  Fanny
  25 augusti, 2015 at 19:38

  Nej yoga lockar faktiskt inte alls.. Får en ens säga det? ;) Har testat några gånger men insett att nej det är inget för mig. En sak jag tänkt på dock: hur tänker du kring att yoga ju från brjan är något religiöst eller iaf kommer från en hlet annan kultur? Tycker du det finns någon problematiskt i att rika vita i väst profiterar och tjänar pengar på det? Inte riktat mot dig personligen utan något jag funderat på. Vore intressant att höra hur du tänker. :)

 • Reply
  Rund är också en form!
  25 augusti, 2015 at 16:49

  Jag har inte provat så himla många varianter. Bara yin-yoga och Global. Men ja, det är sååå skönt!
  Hade gärna testat ex.vis hot mojo. Tyvärr finns inte det här i stan. Får hålla ögonen öppna. :-)

  • Reply
   minatraningstajts
   25 augusti, 2015 at 17:46

   Ja, eller testa när du är ute och reser!

 • Reply
  EmmaS
  25 augusti, 2015 at 15:43

  Kul att du säger det! Shay ska börja undervisa på ”min” studio i höst och jag har också hört mycket gott om honom!
  Jag yogar så gott som varenda dag, men Ashtanga är däremot inte min stil. Såååå tråkigt! Alltid samma sak. En bra Vinyasa Flow, däremot, med bra musik… mmmm.

  • Reply
   minatraningstajts
   25 augusti, 2015 at 15:44

   Hahaha! Tänk så olika man kan vara. Jag gillar Ashtanga just därför att jag kan ta med mig det överallt. Och så gillar jag satt se de små små stegen framåt i positionerna! Vilken studio är du på?

  Leave a Reply