Training

Livet är inte en transportsträcka från helg till helg

  

Hellu måndag! En glad sådan här. I lördags läste jag att Malin undrar om vi som prejsar måndagar verkligen känner så. Haha! Högst relevant fråga, jag förstår att vi kan verka knasiga. Jag kan bara tala för mig, och ja. Jag tycker om måndagar. Och nästintill alla andra dagar. Varje dag som jag får vakna glad, vilket är nästan jämt, mellan min katt och min karl och gå upp och gå till ett jobb som jag trivs på med kollegor som jag verkligen tycker om att umgås med är en vinst. Precis som dagarna när jag får gå upp och ha helg, slappa och göra precis som jag vill. Och fortfarande vara glad.

Det hänger nog jättemycket ihop med alla de åren från tonåren och mot mitten av de tjugo som jag kände mig fel, förvirrad, trött och oinspirerad. När jag famlade efter meningen med just mitt liv och aldrig tyckte att jag träffade rätt. När jag hade svårt att somna på kvällarna och lika svårt att vakna dagen efter. När jag inte trodde att det någonsin skulle bli särskilt bra för mig. Att jag, som haft en så bra start och så goda utsikter, nog bara var en fejl.

Nu vet jag att det där är kemi och att det finns något underbart på andra sidan. Här tänker jag vara kvar. Så tack tack för alla glada morgnar och givande dagar där jag gör saker som jag tycker så himla mycket om. Jag skiter i vad de heter, allihop är de mitt liv, de beståndsdelar jag har i det, och, ärligt talat, lika mycket värda i det. Den dag jag vaknar och inte känner så vet jag att jag måste göra något åt det, och det fort. Livet ska inte vara en transport från helg till helg för mig.

Jo just det! Näst högst upp ser du min nya favvofrulle, ugnsstekt gröt! Har du provat? Senare i dag berättar jag hur du gör!

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Johanna - Älskar, älskar inte
  24 mars, 2015 at 08:40

  Jag älskar helger! Jag älskar vardagarna också. Tänk så trist att inte leva fullt ut 70% av livet (vardagarna) för att en bara längtar till helg?!
  Visst kan det vara svårt att hinna med det där med extra guldkant på vardagarna ibland men det är ju, precis som du skriver, de mest ”vanliga” sakerna som faktiskt är livet. Underbara härliga livet – veckans alla dagar!

  • Reply
   minatraningstajts
   24 mars, 2015 at 19:51

   jag visste att du var med mig! Båda gillar vi ändå rutiner… :)

 • Reply
  hejaerika
  23 mars, 2015 at 18:39

  Så himla sant! Känner samma med att göra något drastiskt och det fort om jag vaknar upp och bara känner blä inför dagen. Då har jag slarvat med någon del!
  Du är så klok!

 • Reply
  traningsgladje
  23 mars, 2015 at 13:03

  åh! ”Så tack tack för alla glada morgnar och givande dagar där jag gör saker som jag tycker så himla mycket om. Jag skiter i vad de heter, allihop är de mitt liv, de beståndsdelar jag har i det, och, ärligt talat, lika mycket värda i det” är mina nya favoritmeningar

 • Leave a Reply