Training

Fredagstips: Fredagspodden

hannah & amanda, perfect day, fredagspodden

I somras när jag sprang långpass på Öland lyssnade jag på flera av Hannah och Amandas fredagspoddar. De gjorde mig på så gott humör! Ibland nästan smärtsamt ärliga och öppna med sig själva och dessutom ruggigt duktiga på det de gör. Och på att bygga vidare på det.

Här finns mycket ångest, depp, kontrollbehov och att kämpa med sig själv (och andra! Skrattar högt när tjejerna pratar om grejerna de stör sig på hos sina män eller hur de har en exit plan för skilsmässa). Jag använde deras uttryck att inte få vargtimmen på för mig själv så sent som igår, när en pinsam grej hände mig. Mycket användbart! Jag tänker inte få vargtimmen på det här.

Ibland får jag plocka fram skämskudden. För att jag känner igen mig allt för väl eller när det blir så heteronormativt och stockholmsankdammigt att jag måste fnissa till. Men det är kul! Distans. Det tror jag att Hannah och Amanda har. Därtill har de en lysande drivkraft och en vilja att hela tiden gå framåt. Det smittar.

Jag tappade bort podden lite, men nu är den åter i mitt liv. Passande nog är det ju fredag i dag så vad passar bättre än att tipsa om Fredagspodden?

Vad vill du tipsa om?

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Signe
  6 februari, 2015 at 18:13

  Följer både Hanna & Amanda och Alex o Sigge, men ännu mer slaviskt Tyngre Radio, med Andreas och Alex som tidigare hade Body Radio. Trots att jag själv inte alls är inne i byggarsvängen missar jag aldrig ett avsnitt. Testa!

 • Reply
  hejaerika
  6 februari, 2015 at 12:22

  okej, kanske lite meta nu (man kan säga så va?) men din och Vevves pod!! Så braaaa! Känns så kul att lyssna på människor man känner till mer än bara genom en pod. Fortsätt pliiiis!

 • Reply
  charlottasofia
  6 februari, 2015 at 11:46

  ”Hanapee:s otroliga podcast” med Hanna Persson och Martin Huss! Gillar så himla mycket! Mycket känn igen trots att jag är nästan 10 år äldre än podcastinnehavarna. Innehåller allt jag gillar: Feminism, humor, ångest och nojjor (ok, det gillar jag inte men det är skönt att relatera). T.o.m lite löpning har de lyckats klämma in.

 • Reply
  Lina
  6 februari, 2015 at 10:31

  Fortsätter på Fannys allvarliga förslag här och tipsar om att titta på ”Hur man räddar ett folk” på svtplay, den handlar om världens första institut för rasbiologi som infördes i Sverige på tidigt 1920-tal, den rasbiologi som sedan hjälpte nazisterna i Tyskland att genomföra sin plan. En annan dokumentär som jag inte sett än, men som jag absolut ska se är ”Night will fall” som handlar om när Auschwitz befriades. Väldigt allvarliga ämnen, men det är så viktigt att vi inte glömmer.

  Och efter så tunga ämnen så tipsar jag också om lakritspulver i kaffet, är det fredag så är det!

  • Reply
   minatraningstajts
   6 februari, 2015 at 10:43

   Har du varit på något koncentrationsläger? Jag var när jag var 15 men vill gärna åka igen som vuxen. Särskilt Birkenau har betytt mycket för mitt patos senare.

   • Reply
    Lina
    6 februari, 2015 at 19:17

    Nej, det har jag inte. Inte än. Men det står på listan över platser jag vill besöka.

 • Reply
  Fanny
  6 februari, 2015 at 10:08

  Ett tips är deras serie på svtflow(play?) ett härligare liv. Tycker nästan de gör sig bättre där än i pod. Så härliga, ärliga men ändå med distans till sig själva. Annat mer jobbigt men nog så viktigt tips; morgonpasset från i onsdags när de pratade om kvinnlig könsstympning. Så jävla hesmkt och grymt på alla sätt men nyttigt att bli påmind om det. Tycker det behövs mer internationell feminism. Just nu känns rörelsen så sverigefixerad på många sätt. Vilket ju också behövs men man vill ju hjälpa alla systrar i världen. Så om någon har tips på bra internationella organisationer så tips gärna!

  • Reply
   minatraningstajts
   6 februari, 2015 at 10:42

   Ja fy tusan, Fanny. Jag orkar knappt tänka på könsstympning, men det är ju just det vi måste. Det är ett svenskt problem också. Ser fram emot eventuella tips från andra här!

 • Reply
  traningsgladje
  6 februari, 2015 at 09:56

  jag gillar också den! och alex och sigge! och pensionärsvarning! och framgångsresor. och spanarna. och och och… ;)

  • Reply
   minatraningstajts
   6 februari, 2015 at 10:01

   Alex och Sigge har jag aldrig hört fast jag gillar Sigge massor. Spanarna älskar jag! Och de andra två ska jag def kolla. Tack Sara!

  Leave a Reply