HEALTHY MIND HEALTHY TRAINING

Misstagens Mästare

”Lyssna på när några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer avslöjar hur man gör – och inte gör – för att lyckas som företagare.” Företagarnas Misstagens Mästare Växjö ägde rum i torsdags och jag var en av de inbjudna lokala entreprenörer.

Jag ser misstag som något oundvikligt, ibland till och med önskvärt även om det är först efteråt man känner den känslan. Misstag ger oss starka muskler för framtiden.

Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern inledde dagen. Därefter följde sociala medier-entreprenör Mirza Bico med över 2,5 miljoner följare på @ellentvshow och John Curovac, vd för ICA Supermarket och ett antal hotell. Efter lunch och nätverkande blev jag intervjuad av Åza Brennander om min bakgrund från tandläkare till Boutique Gym ägare. Alla i min närhet skrattade högt när jag hoppade från det trygga till det mest otrygga, träningsbranschen. Hur når man framgång i en bransch som enligt många är en förlustaffär? Varifrån hämtar man kraft till att fortsätta när man trots stor investering och framtidstro tappar medlemmar från flera hundra till 20?

En boostdag i mitt och förhoppningsvis många entrepenörers företagande.

Dagen avslutades med kloka ord från Företagarnas VD, Günther Mårder som  pratade om vikten av digital kommunikation och Laila Bagge vars bästa tips var: ”Fråga folk som vet mer än du om en viss bransch, för att slippa gå på nitar. Jag ser alltid till att kontakta någon och fråga efter fallgropar när jag ger mig in i något nytt. Dessutom, fundera på hur din produkt är annorlunda? Gör du samma sak som andra är det svårt att synas. Det räcker med en liten grej, som rätt paketering. Kan du knäcka den nöten har du kommit långt.”

Lailas tips är verkligen bra för oss i branschen. Så glad att så många vågar ta kontakt och att jag kan bidra med mina erfarenheter. Nätverkande är viktigt och som jag brukar säga, jag har inga konkurrenter, jag har kollegor som jag gärna samverkar med.

Mina tips finns på instagram – @bettywassenius.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply