HEALTHY TRAVEL

Los Angeles #roadtripusa

Nu har jag landat, har en härlig USA feeling och redo att skriva. Vi är på en tre veckors roadtrip, en drömresa som Martin (mannen) överraskat oss med i julas. Tre veckor med bästa familjen i Kalifornien, Arizona och Nevada. Vi har nu varit här i snart en vecka och upplevt redan så mycket så jag får dela upp äventyret på flera inlägg.

Änglarnas stad, en stad på min ”Bucket list”, inleder vår roadtrip.

Bästa ”nu är jag äntligen i Los Angeles ” känslan vill jag ha och det får man från Griffith Park. En fantastisk utsikt över LA centrum, Hollywood skylten och Stilla havet. Staden är stor men med vår hyrbil tar vi oss lätt till Santa Monica, Hollywood, Beverly Hills och Malibu. Vi tar även chansen att promenera längs Sunset Boulevard, där vi bor, och Hollywood Walk of Fame. Universal Studios är en dröm för våra tjejer.

Vår bästa LA tips:

Universal Studios för tjejerna och överraskande nog även för mig som ogillar nöjesparker. Uppskattade touren, studios där älskade klassiker spelats in. Harry Potter ”staden” med butter beer och alla ställen, saker med de konstigaste namn som jag inte ens kan stava till. Inser att det är skämmigt att inte ha läst böckerna, sett filmerna ännu. Ändring på det. Universal City med shopping och mexikansk mat var en häftig upplevelse. Universal Studios har överträffat tjejernas förväntningar. Till nackdelarna hör långa köer i 28 gradig värme. Otroligt bra ordnat dock, med kyld vattenånga som ”cooling stations” i köerna.

Griffith Park med sin fantastiska utsikt över LA och Griffith Observatorium, här tränades piloter under andra världskriget i navigering och Apollo astronauter inför de första resorna till månen. Platsen har gett oss häftiga minnen, här upplevde vi vår första ”4th of july” och det är en upplevelse jämfört med vårt nationaldagsfirande hemma. Picknick från Whole Food Market, USAs hälsosammaste mat, i ljummet mörker upplyst av fyrverkerier.

Hollywood skylten är ju ett måste. Griffith Park ger en bra överblick men vill man komma riktigt nära så är Canyon Road ett bra tips. Lite otäckt dock med alla varningsskyltar för skallerormar.

Beachwood Café tipset fick vi av Lovisa och lämnar varmt vidare till er. Möts av en genuin stämning, cool inredning och supertrevlig personal, vilket man för övrigt möts av överallt. Man känner sig välkommen och jag gillar den raka tonen, trevligt men rakt. Frukosten är gudomlig,  jag är i granola och frukt himlen.

Hollywood Walk of Fame och Santa Monica Pier fick ingen hög prioritet, där tillbringar vi några timmar. Mycket folk och turismförsäljning drar ner stämningen.

Ska man välja en pir så rekommenderar jag Malibu Fishing Pier, dels för badet och de underbara vågorna men kanske främst för Malibu Farm som också är ett uppskattat tips av Lovisa. Swedish minipancakes avslöjar ursprunget hos ägaren. Matkvalitén är hög, njutning hela vägen.

Intelligentsia, kaffeupplevelse och något man inte får missa. Att sen besöka detta fik i Silver Lake och möta the locals gjorde det ännu mera minnesvärt.

Rodeo Drive, Beverly Hills flödar i lyx. Lite shopping och mycket fönstershopping.

Boendet på Luxe hotell var mycket bra. Bra service, stora rum, bekväma sängar och ett fint poolområde med poolservice.

Efter tre maxade dagar i behagligt klimat (28 grader) lämnar vi LA för Palm Springs och Palm Dessert. Hetta på nivåer vi aldrig upplevt innan. Ett nytt inlägg kommer om vårt nästa äventyr.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply