HEALTHY MIND

Om att bära livet, igen

”År 2012 förändrades mycket i mitt liv, min träning och syn på träning har ändrats radikalt. Min dotter fick en svår barnreumatism och åren som följde har kantats av sjukhusbesök, smärta, oro och ovisshet över framtiden. Träning under denna svåra tid har varit familjens livlina, där tunga lyft och flåsande andetag har givit styrka att bära familjen i motgångar. Sjukdomen har besegrats och förhoppningsvis kommer den inte tillbaka men oron har lämnat spår känslomässigt men även i hur jag tränar.”

Dessa rader skrev jag förra året, april i år friskförklarades min dotter. Sjukdomen har besegrats men bara i en månad.  Maj månad avslutades med sjukhusbesök, prover och nu injektioner.

Att orka bära, hålla i, vara ett fysiskt stöd för den sjuka, skadade familjemedlemmen. Skapa en fysisk styrka till sin familj. Målsättningen lever kvar i allra högsta grad.

Är jag sjuk igen … måste jag sluta med min älskade idrott … kommer jag att svullna upp av medicinen … kommer jag att kunna springa igen … det är okej med smärtan …

Att orka bära livet, prioritera och få perspektiv.

Förra helgen var vår familj på en fantastisk gymnastikshow IMANI, med Danmarks performance team.

”IMANI means trust or faith in Swahili and the show centres around exactly that – to have faith in yourself and trust in others. Believing in yourself, one another and the community can make you experience both good and evil. One can get hurt, disappointed and frustrated, but also happy, curious and surprised.”

Tro och styrka för att orka staka ut en egen väg till en dröm, ett liv med glädje och nyfikenhet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply