HEALTHY LIVING

Mitt hälsoliv (ett)

”Vad är hemligheten bakom ditt hälsoliv?”  Den frågan ställdes till mig häromdagen och jag hade inget snabbt svar att ge. Inte konstigt alls, även om det störde mig till en början, mitt hälsoliv har formats under många år. Ingen spikrak väg och resan tar aldrig slut.

Mitt hälsoliv är en föränderlig resa utan slut.

I januari startade jag 12 veckor med Lifestyle Planner. Förälskad i boken, i tanken om 12 veckor med mig själv. En daglig uppmuntran till reflektion, att stundtals logga ut från jakten och logga in på mig själv. Hur går det? Hur känns det? Hur mår kroppen?

Dessa 12 veckor har kommit att handla om mitt yrkesmässiga liv och jag har fler gånger återkommit till min goda väns fråga och mitt svar. ”Hinner du landa och njuta mellan alla dessa nya projekt” Behövs inte, var mitt snabba svar, jag har meningsfullhet i mina projekt och älskar det jag gör. Jag blev framgångsrik av just den anledningen, att jag älskar det jag gör och finner en djup mening i det … men för att kunna fortsätta den lyckosamma jakten får jag inte tappa nyckeln till den inre lågan.

Nyckeln till den inre lågan har dessa veckor handlat om. Strategier och dagliga reflektioner. Hur går det? Hur känns det? Hur mår knoppen? Hur mår kroppen.

Framgångsrika, insiktsfulla veckor som avslutades med en utbildning för Cecilia Duberg i mental träning.  Jag älskar det jag gör, är passionerad och driftig. Vill inte lägga viktiga delar av mitt åt sidan.  Jag har slutat multitaska, jag styr och håller fokus. Identifierar saker som tar energi och utgör hinder.

Skrev ett inlägg på instagram om att jag under våren har räknat antal arbetstimmar och blev rädd när jag insåg hur mycket tid jag lägger på saker som jag inte ser som arbete, sociala kanaler, maila osv. Hur jag multitaskar,  tappar energi och fokus.

”Get the problem right, not the solution” (ord från Cecilias utbildning).

Dessa fem månader i mitt yrkeshälsoliv har gett mig insikter om mycket. Jobba mindre hade varit lösningen men det är inte problemet. Genom struktur och tydlig strategi jobbar jag smartare (”mindre”) med energi och närvaro.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply