HEALTHY LIVING HEALTHY MIND

Med ”jag mediterar” menar jag ”att jag inte mediterar”

”Jag har hört från läkare, andra medberoende yogainstruktörer och alla som träffat mig att jag är spänd. De har rått mig att terapi inte räcker och att jag måste meditera. Så nu är jag en av de som mediterar. Med ”jag mediterar” menar jag ”att jag aldrig mediterar”. Jag har till och med en meditationsstol och när du besöker mig, pekar jag på den. Bry dig inte om den, det är min meditationsstol. Varje morgon sitter jag där och tar några djupa andetag …”

Komikern Jen Kirkman underhåller. Jag skrattar men samtidigt kan jag inte släppa allvaret i det hon säger. Visa upp sin bästa sida eller den sidan som förväntas vara bra, inspirerande. Varför inte gå sin egen väg…?

Är sociala medier av ondo? En fråga jag har svårare och svårare att besvara. Sociala medier har blivit en norm. ”Sociala normer är underförstådda och allmängiltiga riktlinjer som existerar för att vi ska kunna fungera tillsammans i både mindre grupper och hela samhällen”. Precis så är det. Jag tror att vi behöver anpassa oss till den nya normen. Hitta oss själva och acceptera varandras olikheter.

Alla behöver inte meditera, styrketräna eller äta frukost 🙂 Vi måste acceptera varandras olikheter för att kunna fungera tillsammans utifrån nya normer där vi inte behöver visa oss bättre än andra.

För människor som tillgodoser sina mänskliga behov mår bra och är också bra för andra människor.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply