HEALTHY TRAINING

Allt för Hälsan och smart styrketräning

En fantastisk helg är över. Hur sammanfattar man alla intryck efter tre dagar? Alla samtal med inspirerande vänner, kollegor i branschen. Frågor, igenkännande nickar och applåder från deltagare. Hälsa, hållbarhet och att driva det arbetet lever i högsta grad och inger hopp om framtiden. Att hålla föredrag i denna arena, bland alla stora inspiratörer har varit ett hedersamt uppdrag. Lovisa Sandström med Lofsangruppen, PT Fia, Terese Alvén, Malin Nylén, Matthew Griffith, Anna Sunneborn, Ann-Sofie ForsmarkYogobe och Elin Bjärkstedt.

Smart styrketräning var mitt ämne och som ni vet tror jag på hälsosam hållbar träning. Många gånger skulle jag till och med vilja slopa ordet träning och kalla det rörelse. Förenkla, sänka tröskeln och våga styrketräna i våra rörelser, för det är precis det livet utmanar oss i.

Vår fantastiska kropp är uppbyggd av en serie leder som tillsammans skapar rörelsemönster. Att se kroppen som den enhet den är är första steget till smart träning. Foten, knät, höften, bålen, ryggen, skuldran och axeln i balans. En smidig och mjuk kropp  i rörelse.

Jag vill gärna förenkla träning till kroppens sju grundrörelser, höftfällning, knäböj, utfall, drag, press, rotation och gång. Oavsett målsättning gynnas vi av att förstå och utveckla dessa rörelser som i nästa led blir övningar, fancy ord och trendiga träningsformer. Allra sist kommer val av redskap, för styrketräning handlar inte om vad vi belastar kroppen med utan att vi belastar.

IMG_8172

Gillar budskapet på denna t-shirt från Eleiko Sport (B-ROOMs leverantör).

”Set your bar high. Be kind and do more of what makes you stronger.”

För stark är en förutsättning för hållbar hälsa och min definition på stark är en djupare styrka än ”lyfta tyngst, komma längst eller alltid lyckas”.

Tackar ödmjukast för förtroendet och glad över alla möten och varma kramar, speciellt från Ann-Sofie, KattaAnna och Katarina.

DSC02234

Bli din egen PT är mitt och B-ROOMs nya program för dig som vill lära dig allt om smart, hälsosam och hållbar träning livet ut.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Insikter från 2016 | Betty Wassenius
  30 december, 2016 at 13:54

  […] Allt för Hälsan om smart styrketräning […]

 • Reply
  Mitt Allt för hälsan - moderator & möten
  28 november, 2016 at 21:40

  […] Betty på Healthy Living […]

 • Reply
  Karin Fitness & Hälsa
  27 november, 2016 at 23:20

  Kul det var att ses en sväng! Du e så grym!

  Synd att jag inte kunde lyssna på dig bara. Barnen hade inte riktigt ro för det…

  • betty-wassenius
   Reply
   betty-wassenius
   28 november, 2016 at 10:00

   Detsamma Karin! Riktigt kul att ses och synd att vi inte ses oftare. Förstår att barnen ville vidare …
   Hoppas ni var nöjda med dagen!

  Leave a Reply