Anna-Lena

Sluta kissa ner dig!

 

Där, längst borta står jag och är bara ett par minuter från att bryta ihop fullständigt. Jag minns den här fotograferingen extremt väl. Vi hade testat PT-träning i grupp med Gabriel Knutsson på Balance i Solna under tio veckor. Nu skulle det hela bildsättas. Vi körde stöt, kettlebellssvingar och stod på händer, allt under fotografen Hans översyn. Och så hoppade vi boxhopp. Och jag kissade på mig.

Ett drygt år innan den här incidenten fick jag min son. Och efter förlossningen ska man knipa för att få ordning på bäckenbotten igen. Jag knep. Och knep. Och knep. Jag knep när jag väntade på bussen, jag knep när jag borstade tänderna. Jag knep i kön på Ica och jag knep när jag körde bil. Knep ju för böveln tills jag fick kramp i hela systemet!

Men.

Sex månader senare kunde jag fortfarande inte gå och skratta samtidigt. Och om jag skulle nysa fick jag ställa mig med benen i kors först. Och att hoppa var inte att tänka på. Jag laddade träningsväskan med bindor att ha när jag tränade för att kissfläckarna inte skulle synas på tajtsen och för att det inte skulle kännas så äckligt. Jag ringde till min mödravårdssköterska som sa att det bara var att fortsätta knipa och köpa geishakulor. Jag köpte geishakulor, och med min vältrimmade mutta var det ju inga problem att hålla dem inne samtidigt som jag gick eller till och med joggade. Jag måste ha gjort något fel. Det var mig det var fel på. Jag skulle få kissa på mig i resten av mitt liv.

Ridå.

Tillbaka till fotograferingen på Balance. Vi skulle hoppa boxhopp och fotograferas, och direkt vid ansatsen till det första boxhoppet kände jag att det inte fanns en möjlighet att hålla tätt. Jag försökte mörka det hela med att knyta skosnöret och hoppas att de andra skulle hoppa klart, men när jag förväntades hoppa en gång till gick det inte. Jag bröt ihop och tårarna strömmade ner för kinderna. Min älskade kollega Sofie kom fram och kramade om mig. Hon förstod precis. ”Det här går ju inte! Jag kissar ju ner mig!” hulkade jag. Samtidigt som det var otroligt jobbigt just då var det så skönt – all skam, alla jobbiga situationer jag gått igenom kom upp till ytan och jag bara grät. Jag grät över hur jag desperat försökt tråckla ner en binda i trosorna när jag var på väg hem från bussen för att det inte skulle rinna ner för benen, och jag grät för att jag flera gånger smugglat ner genomblöta trosor i tvättkorgen för att jag skämdes. Jag grät över festen då jag inte vågade sätta mig ner för att det skulle bli kissfläckar på stolen, genom jeansen. Och jag grät för att jag aldrig skulle kunna leva normalt igen. Lättnaden var nästan lika stark som ilskan, skammen och sorgen.

Då sa Sofie ”Du måste ju operera dig”. Vadå, operera? Kan man operera? Mina rödgråtna ögon såg nog rätt förvånade ut – det hade jag aldrig hört talas om. Vid det här laget hade de andra fortsatt fotograferingen. Männen som var inblandade tittade lite på mig och Sofie, men höll tyst. Det där var nog en tjejgrej. Ja, det är en tjejgrej, och det är just här problemet ligger. Vi tjejer och kvinnor som ska vara så förbannat duktiga hela tiden står ut med rätt mycket. Vi står ut med att kissa ner oss när vi är i 30-årsåldern för att ingen berättar för oss att det finns hjälp att få och för att det är för pinsamt att fråga någon. Om så många som var femte nybliven pappa gick och kissade ner sig har jag svårt att tro att samma tystnad runt problemet skulle råda. It’s a man’s world.

Sofie hade redan gjort en sådan här operation och det var ju ingen stor grej! Operationen är över på tio minuter och det är bara lokalbedövning, sa hon. Det lät ju för bra för att vara sant! Jag kontaktade genast Gyn Stockholm på St Görans sjukhus och fick träffa en gynekolog. Jag var taggad och hade laddat med tunga bra argument som jag skulle peppra henne med när hon sa att jag skulle gå hem och knipa. Men hon sa inte det. Hon undersökte mig och bad mig knipa runt hennes finger. Sen log hon och sa att ”Du kan knipa precis hur mycket som helst, det kommer inte att hjälpa. Självklart ska du få en operation. Så här ska ingen behöva ha det.”

För mig, liksom för många andra som föder barn, hamnar urinröret ur sitt läge. Och det finns ingen knipövning i världen som kan räta upp det. Det kan däremot en litet snitt via slidan och ett litet snöre som knyter upp urinröret igen. Voilá! Jag minns hur jag gick till tunnelbanan några timmar  efter operationen och testade att ta några små joggingsteg. Bara för att testa. Och det höll. Nya tårar, men av en helt annan anledning.

Jag har skrivit ett blogginlägg om det här tidigare, men för bara ett par dagar sedan blev jag kontaktad av en kompis som upplevde samma sak som jag gjorde där vid boxen för tre år sedan. Och när hon lite trevande undrade att visst hade jag hade gjort någon typ av operation mot det här blev jag helt förbluffad. Vet kvinnor fortfarande inget om det här? Varför hålls det hemligt? Det finns ingen som helst rimlighet till att det inte sitter stora skyltar utanför mödravårdscentralerna där det står ”Nu ska du köra knipövningar OCH OM DET INTE HJÄLPER GÅR DET ATT OPERERA!”

INGEN borde behöva skämmas med kissvåta trosor. INGEN borde behöva dra sig undan så fort kompisarna går ur och springer eftersom hon vet att hon kommer att kissa ner sig. INGEN borde behöva leta efter en toalett i panik på stan eftersom hon vet att ett skratt eller en nysning och det är kört. INGEN.

Så. Alla ni som har gjort operationen – BERÄTTA OM DEN FÖR ALLA NI KÄNNER!

Alla ni som känner igen er och vill ha hjälp – PRATA MED DIN GYNEKOLOG. Och ge inte med dig om de börjar prata om att du nog ändå ska fortsätta knipa. Gå då till en annan gynekolog.

Alla ni som jobba mer nyförlösta mammor – BERÄTTA OM MÖJLIGHETERNA!

Jag kommer i alla fall inte hålla tyst förrän alla har torra trosor.

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply
  Lotta
  19 april, 2017 at 12:54

  Det var som att komma till himmelriket, jag berättar detta för ALLA!
  MIn gynekolog frågade om det var något annat jag ville ta upp när jag var där och bytte spiral…..nja sa jag jag läcker vid träning, nysning m m. Men det får jag väl leva med. Nähä du sa hon och bokade in ett nytt besök då jag skulle vara kissnödig när jag kom. Sen gjorde hon test på mig där jag fick hosta riktigt och det rann ur mig! Remiss skickades på en gång till S:t Görans gyn. Enkel och fantastisk operation!

  • Reply
   Anna-Lena
   24 april, 2017 at 17:58

   WOHOO!! Varje torr trosa är en seger! Underbart att höra!

 • Reply
  Camilla
  27 oktober, 2014 at 10:46

  Tack! Jag läste ditt blogginlägg via fb för ett tag sen och nu har jag skridit till verket och fått tid för operation. Men det du beskrev verkade vara så snabbt o lätt och stämde inte helt med den känsla jag fick av den kallelse jag nu fått från sjukhuset som verkar så stort o omfattande. Tänkte att det kanske fanns olika varianter. Men va bra, då vet jag att det handlar om samma sak. Wish me luck 🙂

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  26 oktober, 2014 at 20:49

  Hej Camilla!
  Ja, det var en TVT jag gjorde. Jag hade inga som helst besvär efter operationen, utan tog faktiskt tunnelbanan direkt tillbaka till jobbet på eftermiddagen (det är INTE att rekommendera, det funkade för mig, men jag borde nog ha åkt hem efteråt.) Jag var alltså inte sjukskriven alls efter.
  Om jag har förstått det rätt är det livslångt för en del och måste göras om för andra. Man får ingen garanti att det kommer att vara bra hela livet. Men även om jag skulle vara tvungen att göra om det en gång om året skulle det vara värt det jämfört med att leva med att kissa på sig.

  Hoppas att svaren var bra 🙂
  /Anna-Lena

 • Reply
  Camilla
  25 oktober, 2014 at 22:45

  Hej. Jag undrar vad ingreppet heter som du gjorde? var det en sk TVT?
  Står att man kan bli sjukskriven 1-2 veckor efteråt. Var det så för dig?
  Och så undrar jag om det är ett livslångt ingrepp eller behöver man göra om det efter x antal år?

 • Reply
  Shirin
  22 augusti, 2014 at 17:44

  Tack så hemskt mycket för svaret Anna, anledningen till att jag tror att det är mycket psykologiskt är att paniken alltid kommer precis när jag är nästan framme vid toaletten, och det händer bara när jag har varit kissnödig ganska länge och har hållt mig ett tag. Det är inte så att jag helt plötsligt blir panikkissnödig utan att känna något innan. Jag har ganska lång väg hem från jobbet och det händer ibland att man fastnar i bilköer och då har det ju hänt några gånger att man är ganska rejält kissnödig när man äntligen kommer fram. Och det är när jag till sist står där vid porten och fumlar med nycklarna som det verkligen blir akut. Det är bara då det blir riktigt jobbigt, som sagt hinner jag nästan alltid ändå men vid 2 tillfällen har jag alltså kissat i byxorna och båda gångerna rejält, båda gångerna efter att ha suttit fast kissnödig i trafiken och hållt mig i över en timme. Jag har aldrig varit gravid och har inte ens fyllt 30 och det är inte särskilt kul att kissa på sig då men som sagt det händer bara när jag är nära toaletten efter att ha varit kissnödig väldigt länge. Jag har faktiskt hört många säga att dom blir extra kissnödiga precis när dom kommer hem och står vid dörren men har aldrig hört någon berätta att dom kissat på sig då. Därför tror jag att det är mycket psykologi bakom som nog borde gå att träna bort.

 • Reply
  Anna Martinson
  19 augusti, 2014 at 22:21

  Hej Shirin

  Det du pratar om är ett vanligt problem och det kallas för överaktiv blåsa. Delvis kan man skylla på psykologiska aspekter men grundproblemet är ett annat. Det typiska är att man blir akut kissenödig och då är det verkligen ”akut” och hinner man inte fram så kan hela blåsan tömmas utan att man kan göra något. Behandlingen här är en annan och detta problem går inte att operera. Du kan börja tänka på hur ofta du verkligen går på toaletten. Det normala miktionsmönstret skall vara att gå ca var 3:dje timma och inte fler än 5-8 ggr per dag och 1 ggr per natt. Vill du ha mer hjälp kan du kontakta mig på infocontente@gmail.com.

  Anna – Lena jag håller helt med dig, detta måste komma upp till ytan och de som lider av det skall inte behöva göra detta i tystnad utan att få hjälp. Tack för detta forum.

 • Reply
  Shirin
  30 juli, 2014 at 17:06

  Hej Anna Martinsson och Anna-Lena

  Jag hoppas du läser det här Anna Martinsson och kan svara på min fråga.

  Jag har en fråga som är mer psykologisk och hoppas du kan svara på den. Jag har nämligen problem med att när jag är kissnödig och tex på väg hem så blir jag akut kissnödig när jag är riktigt nära lägenheten. Värst är det när jag kommer fram till porten och den är låst och jag måste fumla med nycklarna. 99 gånger av 100 så hinner jag till toaletten ändå men det har faktiskt hänt mig 2 gånger att jag har kissat på mig vid såna tillfällen, senast nu i vintras och en gång för 4 år sen då jag hann komma in i trapphuset men inte uppför trapporna till lägenheten. Det var inte heller lite kiss som kom utan byxorna blev helt blöta. Tack och lov så var jag ju i princip hemma redan och ingen annan såg men jag skäms ändå otroligt mycket för det.

  Jag kanske inte har världens största blåsa men kan inte heller påstå att det är så stor skillnad mellan mig och många av mina tjejkompisar. När jag har långt kvar till toaletten så har jag inga problem alls med att hålla mig, det är bara när jag efter att ha hållt mig länge och nästan är framme som det blir kris. Är det många som upplever samma sak som mig när dom kommer hem kissnödiga? Hur vanligt är det att ha kissat på sig i samma situation? Hoppas du kan svara på frågan.

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  30 juli, 2014 at 13:16

  Tack Anna för ditt kunniga inlägg. Naturligtvis är det inte alla som hjälps av just den här operationen, men frågorna måste upp till ytan, vi måste prata om det här för att fler ska få rätt hjälp.
  Och Anneli – så glad jag blev av din kommentar. Jag hoppas verkligen att du får rätt hjälp. INGEN ska behöva ha det som du har det nu.

 • Reply
  Anna Martinson - uroterapeut
  29 juli, 2014 at 16:53

  Att kissa pá sig är ett mycket vanligare problem än vad vi tror. Och sen finns det dom som har problem med avföringen. Operationen är ett bra alternativ för mánga, men alla kissar inte pá sig eller har problem med avföringen pga av samma orsak. Därför är det viktigt att komma i kontakt med en person som kan hjälpa. Har ni möjlighet att vända er till en UROTERAPEUT ráder jag er att göra det förutom att vända er till gynekolog och barnmorska. Uroterapeuten är specialiserad just pá urin- och analinkontinens. Det finns mánga saker man kan göra.

 • Reply
  Anneli
  29 juli, 2014 at 13:00

  Tack för att du skrev detta! Så bra! Är 26 år och har kissat ner mig inför andra flera gånger. Inte bara några droppar utan typ tömt hela blåsan. Man blir ju så knäckt så det finns inte. Och så tror man att man är ensam i hela världen. Tänk om alla vågade vara öppna med att de kissade på sig och att alla fick reda på vilken hjälp som kanske finns. Jag har så många gånger gråtit av skammen. Nu grät jag nästan av glädje av att läsa detta. TACK!

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  23 juli, 2014 at 13:33

  Hej Jenny! Jag köpte vanliga geishakulor på Apoteket.
  Kerstin – tack för din kommentar. Skönt för dig att dina problem har löst sig! Lycka till själv med allt!

 • Reply
  Kerstin
  21 juli, 2014 at 21:56

  Jag är 70 år och har inte haft dina problem, men andra av liknande skamfyllda art som så småningom löst sig. Och jag har aldrig hört talas om att det går att operera för dina problem. Det tycker jag är förskräckligt. Lycka till med träningen och allt i fortsättningen! Kram

 • Reply
  Jenny
  30 juni, 2014 at 22:57

  Måste först och främst tacka för ditt inlägg, så mycket som jag känner igen mig. Fick dock ingen hjälp varken på bb eller barnmorskan att hitta rätt knip. Livrädd för att bli gravid igen då jag är nervös för både förlossning och eftertiden. Dock undrar jag om du/ni kan tipsa om nra knipkulor, finns ju en uppsjö och jag är nybörjare på detta. Måste testa detta innan jag går vidare inom sjukvården! Tack för ditt inlägg!

 • Reply
  Anna
  30 juni, 2014 at 09:47

  Anna-Lena, du belyser att mycket vanligt problem och det vill jag tacka dig för! Fortsätt att kämpa, och hoppas att många andra deltar i kampen för torra trosor!

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  27 juni, 2014 at 12:39

  Morticia – jag hoppas verkligen att du kan få hjälp med dina problem. Lycka till!

 • Reply
  Morticia
  27 juni, 2014 at 12:00

  Jag har aldrig fött barn och kniper som fan. Tack för artikeln detta ska jag ta upp med min läkare. Skitjobbigt att lukta kiss ha bindor osv.
  Tack för artikeln!
  Detta vill ju ingen prata offentligt om.

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  27 juni, 2014 at 09:56

  Emma – nej och åter nej. Det här är inget du ska behöva leva med. Sök hjälp snarast och se till att du får all hjälp du kan få. Det är din förbannade rättighet! 🙂
  Karolina – Tack! Det värmer.

 • Reply
  Karolina
  26 juni, 2014 at 21:42

  Så förbannat bra skrivet. Och så förbannat provocerande att det är på det sättet. Heja, Anna-Lena!

 • Reply
  Emma
  26 juni, 2014 at 16:42

  wow, tack!
  Jag trodde det där var något man bara fick leva med. Hade ingen aning om att det finns en operation som kan hjälpa.
  Hatar att hoppa och springa, fast egentligen tycker jag ju om det, men det är verkligen inte kul att kissa på sig.
  Ska genast boka tid till gyn!

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  26 juni, 2014 at 12:54

  Mikael S – Tack för att du delar (men jag vet faktiskt ett par till män som delat det på FB) Det är otroligt viktigt att män också vet om det här problemet. Det kan ju faktiskt vara så att just din fru eller sambo har problem med inkontinens i någon utsträckning, men inte vill berätta om det. Det är skitjobbigt att prata om även om man har en jättebra relation. Så jag uppskattar verkligen att du delar, det kan göra fler män mer medvetna och lyhörda.
  Linnea – Så underbart! Och perfekt att du gjort dig synlig för dem som kanske behöver någon att prata med eller fråga. Fantastiskt!
  Hedvig – Tack så mycket! Jag hoppas att du, om du får barn någon gång, slipper att uppleva samma sak som jag. Men om det blir så vet du ju nu att det finns lösningar 🙂

 • Reply
  Linnea
  26 juni, 2014 at 11:30

  Är 48 och har gjort operationen för några veckor sedan och det var fantastiskt… 15 min o så trevligt vi 3 damer hade det på rummet.
  Har nu pratat med personalen på det Gym där jag tränar att om de här någon som har problem säg att det är lätt att lösa o de får gärna prata med mig.

 • Reply
  Miksel S
  26 juni, 2014 at 10:56

  Helt otroligt. Trodde att det var självklart med operation om inte knipandet hjälpte. Där der man. Som du sa, skulle vi män pissa ner oss, (nu menar jag inte badrumsmattan och toasätet.) Hade det varit allmänt känt att operation fanns för åtgärda problemet.

  Undrar om jag är den enda mannen, som kommer dela detta på fejjan?

 • Reply
  Hedvig
  26 juni, 2014 at 10:12

  Åh, jag (som för övrigt inte har några barn, ännu) började gråta. Underbara du, TACK! Och heja dig! Kram

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  26 juni, 2014 at 08:46

  A – ja, ni då? Det är sannerligen ingen lätt fråga. Jag blev ifrågasatt först eftersom jag bara har ett barn och det är tydligen svårt att tro att vissa bara vill ha ett. Men min gynekolog sa att man skulle få göra om operationen efter nästa förlossning i så fall. Jaha, so what, kände jag. Så du borde väl kunna göra en operation ändå, men kanske få göra om den efter att du fått barn. Men det är kanske någon annan operation du måste göra, och det inte funkar. Jag är tyvärr ingen expert utan har bara mina egna erfarenheter att gå efter. Hoppas att du hittar en lösning.

  Mamma Vilja – Nej, operationen funkar inte för alla. Det är väl 10 procent eller så som inte blir hjälpta. Och det är ju hemskt om det inte finns någon ytterligare hjälp att få! Men även om det inte fungerar för alla så är det många tusen kvinnor där ute som skulle kunna få hjälp utan att veta om det.

 • Reply
  Mamma Vilja
  25 juni, 2014 at 23:42

  Operationen är inte alltid hundraprocentig bara. Jag läcker fortfarande och har fått flytningarna från helvetet efteråt. Fyi

 • Reply
  A
  25 juni, 2014 at 22:18

  Hej!
  Otroligt bra text, jag har samma problem men är bara 20 och får alltså inte göra en operation har de sagt, för då kan jag inte föda barn vaginalt efteråt, och jag vill inte göra kejsarsnitt när jag väl ska skaffa familj. Så, vi då? Vad gör vi? Haha… Är så jobbigt att leva med detta.. Allt i din text känner jag igen mig i. Vissa dagar byter jag underkläder 5-6 gånger.

 • Reply
  Lisa
  25 juni, 2014 at 22:13

  Min mamma fick göra samma ingrepp för bara några år sedan. Hon var 53, och jag som är äldst kom när hon var 26…. 27 år utan att kunna hålla riktigt tätt. Hemskt!

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  25 juni, 2014 at 21:09

  Och Sandra – jag vet ju inte i vilken stad du och din mamma bor i, men det viktigaste är att hon hittar en gynekolog som verkligen lyssnar och tar din mammas problem på allvar och förstår att det verkligen är hindrande i livet att ha det som hon har det. Ingen ska behöva ha det så!
  Lycka till och krama mamma från mig.

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  25 juni, 2014 at 21:06

  Ulrika – tråkigt att du inte blev 100 procent hjälpt, men det verkar ju ändå vara många gånger bättre än innan operationen.
  Stort lycka till!

 • Reply
  Sofia
  25 juni, 2014 at 20:36

  Det här är så himla viktigt, vi måste prata om detta. Tack!

 • Reply
  Ulrika Hamilton
  25 juni, 2014 at 18:11

  Jag har upplevt precis samma sak! Ingen berättade om operationer, utan efter barn två, som kom rätt tätt efter barn ett, fick jag gå och knipträna på Huddinge sjukhus, med geishakulor! Efter flera år, med en känsla av att vara lätt funktionshindrad, kom jag till en läkare, som tyckte att det var för lite att operera och än fanns ju möjlighet att jag ville ha fler barn. I det hade han ju rätt! Sista barnet kom 2001. Efter det hjälpte inte kulorna och knipövningarna nämnvärt. I jakt på Tena-trosskydd för inkontinenta, rådfrågagade jag ett apoteksbiträde som tipsade mig om operation. Efter det tog det inte lång tid innan jag fick min efterlängtade operation på Nyköpings lasarett! Även om jag nu kan göra allt jag vill, nysa, skratta, hoppa etc, finns tillfällen då jag inte kan stoppa signalen när den gått och då är det bråttom till toan! Så jag är mycket bättre, men inte helt återställd!

 • Reply
  Sandra Lundell
  25 juni, 2014 at 15:46

  Fantastiskt bra skrivit och jag håller med! Det här är något som vi måste prata om. Jag har själv inte detta problem då jag inte har fått barn än (är 23 år) men min mamma har detta problem. Både hon och kämpar just nu för att hon ska få sin operation, något som jag tycker att hon förtjänar! Hon har fött tre barn i början på 90-talet och ALDRIG har någon berättat att det finns en operation att göra tills nu. När det är dags för mig att skaffa barn vill jag veta att gynekologer/barnmorskor berättar om möjligheterna som finns.
  Hoppas att alla snart vet om detta, och som du säger: jag kommer inte heller hålla tyst förrän alla har torra trosor.

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  25 juni, 2014 at 12:47

  Märta – nej, visst är det konstigt! Och jag fattar ju att man ska börja med knipövningar och se om det funkar, men om det överhuvudtaget inte har någon effekt borde man direkt få information och en undersökning för att ta reda på om urinröret är i fel läge.

 • Reply
  Märta
  25 juni, 2014 at 12:31

  Så jäkla bra att du tar upp det här! Jag hade heller inte en aning om att man kunde operera. Jättekonstigt att det inte omnämns på samma sätt som knipövningarna.

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  25 juni, 2014 at 10:57

  Tack Markus! Ibland är ju sociala medier helt underbara! Det känns otroligt viktigt att få sprida det här till så många som möjligt just för att ingen ska behöva leva med skammen och obehaget. Och alla ni som sprider inlägget hjälper så otroligt många i slutändan.
  Så, tack igen!

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  25 juni, 2014 at 10:38

  Byttan – varsågod!

 • Reply
  Markus
  25 juni, 2014 at 10:37

  Det här gjorde du riktigt bra! Ditt inlägg lever på Facebook och vi är tusentals som kommer att föra det här vidare. Modigt också!

 • Reply
  Byttan
  25 juni, 2014 at 10:07

  TACK!!!
  Tack, tack, tack!!!!

 • Reply
  Anna-Lena Pettersson
  25 juni, 2014 at 09:30

  Emma och Jennie, tack för att ni delar inlägget vidare. 🙂
  Och Lotta – underbart att du står i kö! Eller, inte att du just står i kö, men att du har tagit tag i problemet. Ett nytt liv väntar. 🙂
  Loppa – kära du, undersök och se till att få hjälp om inte knipövningarna funkar. Ingen ska behöva kissa på sig. Kram!

 • Reply
  Jennie
  25 juni, 2014 at 08:15

  Delar den vidare!
  Tack!!!

 • Reply
  Jennie
  25 juni, 2014 at 08:11

  Tack!!!!! ❤️

 • Reply
  Loppa
  24 juni, 2014 at 20:37

  Tack!! Jag ska undersöka saken och kanske också få hjälp! Jag börjar också tröttna!!
  Väldigt bra inlägg!
  Kram!

 • Reply
  Lotta
  24 juni, 2014 at 16:46

  Hej A-L! Ville bara tacka dig. Tack vare ditt förra inlägg står jag numera i kö för operation. Har haft liknande upplevelser som dig… Aldrig fått upplysning om att det går att operera, utan bara knip, knip och åter knip. Trodde jag var en dålig ”knipare”. Döm av min förvåning när dem undrade varför jag inte sökt hjälp tidigare… visste ju inte att det fanns! Tusen tack för att du väckte ett hopp inom mig!!! Nu hoppas jag bara att operationen kommer gå bra… Hade ju varit skoj att kunna springa ett löplopp utan rädsla..!

 • Reply
  Emma
  24 juni, 2014 at 15:59

  Hej !! A-L har delat din artikel på min fb !! Så viktigt ! Vh Emma

 • Leave a Reply