Anna-Lena

Svett i fallna soldaters ära

Foto: Björk Ódinsdottir

Idag, 7 februari, är det 4 år sedan kapten Johan Palmlöv och löjtnant Gunnar Andersson från svenska utlandsstyrkan, och deras tolk skjöts ihjäl i Afghanistan under ett fredligt uppdrag. Inom crossfit finns ett flertal ”Hero-pass” som är uppkallade efter fallna soldater, och det är självklart att Gunnar och Johan skulle få ett Hero-pass uppkallat efter sig – ”J-G”. Idag, på fyraårsdagen av deras tragiska och fullkomligt onödiga död, stod J-G på schemat. Det kändes på något sätt lite extra viktigt att göra bra ifrån sig. Vem vill liksom hedras med taskig teknik och slarviga reps? INGEN! Bättre har de förtjänat.

Passet är i par där man gör varannan rep av:

20 clean & jerk (frivändning och press över huvudet)

16 inverterade burpees (rulla ner på rygg, rulla upp och ställa sig på händer)

20 L-pullups (pullups med benen rakt ut, raka eller böjda)

16 clean & jerk

12 inverterade burpees

16 L-pullups

12 clean & jerk

8 inverterade burpees

12 L-pullups

Och man kör varannan repetition, så först gör jag en C & J och så gör Susanne (min eminenta partner in svett) en C & J, och så vidare.

Nej, jag kan inte göra L-pullups. Men poängen med passet var att man skulle hjälpas åt. Coach Björk sa att vi skulle hålla en hand i ländryggen och den andra under låren på sin träningskompis. Ländryggen, my ass! Jag och Susanne kom på att det bästa sättet att hjälpas åt var att ta ett rejält tag om den andras rumpa och pressa upp.

Och då får man ju också så fina talkmärken i röven.

Passet var jätteroligt! Vi svettades och hade väldigt roligt i den dryga kvarten passet tog. 

Det var mitt första Hero-pass. Nu är jag sugen på att testa flera av de som finns. Och hoppas innerligt att det inte kommer att finnas anledning att komma på fler.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply